Stamboom Monologen

Stamboom Monologen[rwp-review-recap id=”0″]

Voorstelling over de complexiteit van meerdere culturele achtergronden in één lichaam en hoe het verleden doorsijpelt in het heden. 

Stamboom Monologen

Als Joy Delima ontdekt dat ze pas de tweede zwarte actrice is die zal afstuderen van de Arnhemse toneelschool voelt ze zich voor het eerst in haar leven echt zwart en ervaart ze een verantwoordelijkheidsgevoel voor ‘the black community’. Aan de hand van een DNA test probeert ze te ontdekken wie ze écht is. Als ze haar stamboom verder uitpluist blijft ze echter achter met choquerende feiten. Via verschillende personages probeert ze op een luchtige manier vorm te geven aan haar twijfels, haar gebrek aan wokeness en aan de ander.

Joy Delima

Joy Delima viel al tijdens haar studie aan de ArtEZ Toneelschool op en werd dit jaar genomineerd voor de Columbina, de toneelprijs voor de meest indrukwekkende bijdragende, vrouwelijke rol in de voorstelling Onze Straat van Het Nationale Theater. O.a. het Parool, NRC en de Volkskrant interviewden haar.

De voorstelling wordt geproduceerd door De Veenfabriek i.s.m. Joy Delima en de ArtEZ Toneelschool. 

Vanaf 21 september te zien in theaters in Amsterdam, Den Haag, Leiden, Rotterdam, Utrecht en Arnhem.

Speellijst Stamboom Monologen

Voorstelling over de complexiteit van meerdere culturele achtergronden in één lichaam en hoe het verleden doorsijpelt in het heden. 

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

[rwp-review id=”0″]

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link