Theater Het Klooster mikt op bezoekersrecord

Het Klooster Woerden

No review found! Insert a valid review ID.

Met een toenemend aantal bekende artiesten in de programmering hoopt Het Klooster komend theaterseizoen hoge ogen te gooien. Het doel is ambitieus: voor het eerst 80 procent van de stoelen verkopen. Als die bezettingsgraad wordt gehaald, betekent dat een bezoekersrecord. Vorig jaar zat de zaal gemiddeld voor 69 procent vol, ongeveer het landelijk gemiddelde. Vandaag begint de losse kaartverkoop.

Een ontwikkeling die moet helpen deze ambitie te verwezenlijken, is dat het lukt om steeds meer grote namen – vaak met hun try-outs – te strikken, vertelt directeur Leontien Wiering. Zo komen Dolf Jansen en Micha Wertheim (twee keer) en monteert Wilfried de Jong zijn voorstelling af in Het Klooster.

Vijf sterren

Zelf verheugt zij zich op de komst van rapper Fresku, die het theater in gaat. De bejubelde Ronald Goedemondt in Woerden laten optreden, lukte niet. ,,Zijn voorstelling kreeg lovende recensies en vijf sterren in de krant, die had ik graag gehad.” Desondanks is Wiering ‘heel trots’ op de namen die wel komen. ,,Financieel zijn wij misschien niet interessant, maar wij hebben een intieme zaal en een publiek dat ontzettend actief meedoet. Dat is handig om te testen of een bepaalde scène of grap aanslaat. We hebben geïnvesteerd in contacten met impresariaten en de ligging van Woerden is centraal.”

Voorgaande jaren zaten er voorstellingen in het programma waarvan de directeur niet wist of ze goed waren. ,,Nu sta ik achter alle uitvoeringen. Voor het eerste avondvullende programma van cabaretier Patrick Laureij durf ik mijn handen in het vuur te steken.”

Volle zalen

De toegenomen aantrekkingskracht maakt het mogelijk om ook voorstellingen in het programma op te nemen die niet direct zorgen voor volle zalen, zoals bijvoorbeeld Theater Rast over de vluchtelingenproblematiek, DAD van Nasrdin Dchar en klassieke muziek door het Ragazze Kwartet. ,,Theater is voor vermaak, maar mag ook tot denken aanzetten.” Verder zijn in het theaterprogramma ‘super sundays’ opgenomen met de Woerdense zanger/gitarist Jan Kanis.

Bron: AD

No review found! Insert a valid review ID.

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link