Theatergroep Suburbia – Judas

Theatergroep Suburbia - Judas

Judas wordt tot leven gebracht om ons voor het eerst zelf te vertellen over zijn plannen om de wereld te verbeteren. 

Theatergroep Suburbia – Judas

“Is er iemand? Nu hier. Die durft te zeggen: Mijn naam is Judas.”

Al meer dan tweeduizend jaar is er geen ouder die zijn kind nog Judas noemt. Waarom werd die naam een icoon van verraad? Wilde Judas werkelijk Jezus de dood injagen? Wat waren zijn motieven toen hij de fatale kus gaf?

Hij vertelt ons voor het eerst zelf over plannen om de wereld te verbeteren. Over zijn leven, zijn vriendschap met Jezus, het verraad en de schande. En hij confronteert ons met de judas in onszelf. Want waartoe zijn wij in staat als we tot het uiterste gedreven worden?

Judas, geschreven door de meest gespeelde Nederlandse toneelschrijver Lot Vekemans brengt de historische figuur Judas tot leven, is ontroerend en grappig tegelijkertijd. “Ik heb een fascinatie voor mensen die centraal staan in een grote geschiedenis, maar die nooit ruimte hebben gekregen om hun deel van het verhaal te vertellen, mensen van wie de stem niet gehoord is. Zo iemand is Judas. Hij heeft zelf nooit iets mogen zeggen. Ik probeer van Judas weer een mens van vlees en bloed te maken.”

Speellijst Judas

Judas wordt tot leven gebracht om ons voor het eerst zelf te vertellen over zijn plannen om de wereld te verbeteren. Koop nu kaarten voor Judas van Theatergroep Suburbia. 

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

[rwp-review id=”0″]

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link