Thoes – Renée van Wegberg en Suzan Seegers

Thoes Renée van Wegberg en Suzan Seegers

Je kunt het ‘maedje’ wel uit Limburg halen, maar… Een theaterconcert over thuiskomen.

THOES

‘Wie sjoen os Limburg is’, dat weten Suzan Seegers en Renée van Wegberg als geen ander. Toch kozen deze twee Limburgse zangeressen ervoor om hun vleugels te spreiden en uit te vliegen. De één kwam na vele omzwervingen weer terug, de andere daalde neer in de Randstad. Beiden hebben Limburg nog in het bloed, want je kunt het ‘maedje’ wel uit Limburg halen…

In zomer 2023 stonden Renée en Suzan samen op de planken bij het Limburgse spektakelstuk Het was Zondag in het Zuiden. De toneelzussen vonden elkaar niet alleen op de bühne. Het was tijdens gesprekken in de kleedkamer dat ze ontdekten hoeveel moois er te vertellen valt over het onderwerp ‘thuiskomen’. En dat gaan ze doen in THOES, een theaterconcert over thuiskomen. Met prachtige muziek en persoonlijke verhalen met het Limburgse hart op de tong. Want, waar is thuis? Wát is thuis, en bij wie? De theatervrouwen maken de balans op, en dat doen ze met humor, een vleugje melancholie en vlaai. Natuurlijk met vlaai, anders is het geen thuiskomen!

Renée van Wegberg & Suzan Seegers
Suzan en Renée hebben beiden hun sporen in het theater ruimschoots verdiend, met Musical Awards op zak. Suzan schitterde afgelopen theaterseizoen als Edith Piaf in de gelijknamige musical en Renée speelde voor uitverkochte zalen met haar eigen voorstelling #PERFECT. Samen stalen ze de show in Het was Zondag in het Zuiden. Renée van Wegberg is voor haar rol in deze musical voor een musical award genomineerd in de categorie Beste Vrouwelijke Hoofdrol.

THOES wordt een avond omet een zachte G. Met verhalen over weggaan uit Limburg over terugkomen en over vlaai 🙂

Speeldata Thoes

Bezoek de voorstelling in een theater in Limburg!

Leuk om te lezen

Op deze pagina van Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop. 

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.