TOBACCO Theater – Red Light Jazz

TOBACCO Theater - Red Light Jazz

TOBACCO ‘’Smokey Jazz Club’’ presenteert: Tico Y Aguabajo – Red Light Jazz 

Red Light Jazz is niet meer weg te denken uit het Wallen gebied van Amsterdam. Wij brengen Red Light Jazz iedere eerste zondag van de maand terug in het TOBACCO Theater. De beste manier om je zondag te spenderen is natuurlijk tijdens een heerlijke Jazz  middag met elke maand een wisselende Jazzband. Geniet van een intieme setting met de  uitstraling van een jaren ’20 theater club en maak kennis met fantastische Jazzmuzikanten.    

Zondagmiddag 1 augustus staat de Jazzband Tico y Aguabajo op het programma. Tico Pierhagen heeft  doorgepakt. Toen vorig jaar alle musici door de lockdown thuis kwamen te zitten was dit voor hem hét  moment om het roer volledig om te gooien. Geen jaarlijks bezoek aan zijn geboorteland Colombia,  geen opnames met Colombiaanse musici en geen tours naar het buitenland. Dit jaar moest het anders  en dat haalde het onderste in hem naar boven gehaald. Het zeer goed ontvangen album “PURO”  (2019) is, zoals zijn hele oeuvre gecomponeerd en opgenomen in Colombia. Dit betekende in de  praktijk dat de Colombiaanse musici de bladmuziek in de studio voor het eerst zagen. Deze aanpak,  welke vaak onder tijdsdruk werd uitgevoerd, resulteerde in opnames van spontane magische  momenten. Op deze manier werd er optimaal gebruik gemaakt van hét moment. Iets wat in Zuid Amerika dagelijkse kost is.  

Voor zijn nieuwste album kiest Tico ervoor om ook het opnameproces om te draaien. Dat wil zeggen  éérst de nieuwe composities live voor publiek spelen alvorens ze vast te leggen. Zes geplande  concerten in juni 2021 gaan ervoor zorgen dat de band “Tico y Aguabajo” de gloednieuwe composities  zich eigen maakt. Nieuwe stukken uit proberen, laten groeien en rijpen op de bühne voor een  afwachtend publiek in mooie zalen. Live performen, wetende dat het niet opnieuw kan, op de toppen  van je kunnen. Dit is wat de Upside Down Summertour is! We halen het onderste in ons naar boven. 

Line up:  
Miguel Boelens – Sax 
Dave Breidenbach – Bas 
Enrique Firpi – Drums 
Frans Cornelissen – Trombone  
Tico Pierhagen – Piano  

KOOP NU JE TICKETS

 

Leuk om te lezen