TOBACCO Theater Amsterdam

Nes 75-87, 1012 KD Amsterdam | 020 330 0670 | Google maps

TOBACCO Theater Amsterdam

TOBACCO Theater Amsterdam is te vinden in het centrum van de hoofdstad, het is een innoverend theatergebouw. Op deze historische plek komen commercie en cultuur samen om elkaar te versterken!

Pand TOBACCO Theater Amsterdam

TOBACCO Theater is gevestigd aan de Nes in Amsterdam in een rijksmonument. Oorspronkelijk was het pand een tabaksfabriek, net zoals andere gebouwen in de Nes zoals de Engelenbak, Frascati en het Comedy Theater.

De groei van de tabaksplanten werd bevorderd door de grote lichtinval dankzij de scheef opgestelde ramen. Toen de tabaksindustrie verdween werd in het pand veilingbedrijf Mak van Waay gevestigd, welke tot in de jaren zestig nog veilingen organiseerde. Vervolgens vestigde het Comic Theater zich er. Dit theater werd later door een evenementenbureau aangekocht en na een grote renovatie in 2010 werd de naam veranderd naar TOBACCO Theater. Sindsdien vinden er culturele evenementen en theatervoorstellingen plaats.

De theaterzaal van TOBACCO Theater Amsterdam

De smalle Nes, dé culturele hoofdstraat van Amsterdam, herbergt op verrassende wijze de indrukwekkende hoge zaal van 200 m2. Deze zaal is opgetrokken uit staal gecombineerd met robuust wit pleisterwerk. De industriële bar en het balkon van staal vallen direct op bij binnenkomst. Het daglicht valt op prachtige wijze de zaal binnen dankzij de historische sheddaken.

Het is uiteraard ook mogelijk om de zaal automatisch te laten verduisteren. Er is een uniek lichtsysteem aanwezig waarbij de witte wanden en schuine plafonds theatraal uitgelicht kunnen worden.

Theaterfunctie

Een niet gesubsidieerd theater dat ruimte biedt aan niet-commerciële, culturele activiteiten, dat is waar TOBACCO voor staat. Kernwaarden zijn innovatie, avontuur, ontspanning en natuurlijk inspiratie! De culturele investering heeft een wisselwerking op commerciële bedrijven die naar een creatieve uitstraling op zoek zijn. Zo komen deze twee werelden samen en kunnen ze van elkaar profiteren. En dat allemaal onder één dak!

Voorstellingen in TOBACCO Theater Amsterdam

De afgelopen jaren is het TOBACCO Theater Amsterdam al vaak het toneel geweest van internationale product- en muziekpresentaties, theatervoorstellingen, congressen, theaterdiners en vele andere evenementen.

Agenda TOBACCO Theater Amsterdam

Nieuwsgierig naar wat TOBACCO Theater Amsterdam u allemaal te bieden heeft? Klik dan hieronder door naar de agenda.

Contactgegevens

Nes 75-87
1012 KD Amsterdam
Tel: 020-3300670
E-mail: [email protected]

Website

Leuk om te lezen

Op deze pagina van Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop. 

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.