Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht speelt niet meer in de theaters.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

Toneelgroep Maastricht – Noem het maar Liefde

Toneelgroep Maastricht - Noem het maar Liefde

De hoofdrollen in ‘Noem het maar liefde’ zijn voor Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger. Het is een gloednieuwe toneeltekst van Ilja Leonard Pfeijffer in een regie van artistiek leider Michel Sluysmans. Het stuk bestaat uit vijftien scènes die onherroepelijk uitdraaien op het consumeren van de liefde. Schrijver Ilja Leonard Pfeijffer en regisseur Michel Sluysmans stellen in ‘Noem het maar liefde’ zichzelf de vraag: Wat is de betekenis van lust en liefde in een wereld waarin niets meer is wat het lijkt? Zij werkten eerder samen bij Toneelgroep Maastricht met Brieven Uit Genua en De Advocaat (Toneelschrijfprijs 2017).

Over Noem het maar Liefde

Ilja Leonard Pfeijffer werd voor het stuk geïnspireerd door Arthur Schnitzlers Reigen (1900). Hij laat op vileine, ironische, en ontroerende wijze zijn licht schijnen op de seksuele moraal anno nu. Leeftijd, rangen, standen, praktische bezwaren; de liefde gaat er allemaal aan voorbij. In de liefde is alles mogelijk. Het is de enige plek waar de mens echt vrij is en kan zijn wie hij had willen worden. De liefde is immers een fictie die zich niets aantrekt van de werkelijkheid. In liederen en scènes wordt ‘Noem het maar liefde’ een ontroerende en hilarische reis langs eenzaamheid, verleiding, bedrog, verlangen en het snakken naar echte liefde.

Cast en credits Toneelgroep Maastricht – Noem het maar Liefde

Hoofdrolspelers van deze voorstelling zijn Jeroen Spitzenberger en Anniek Pheifer. Daarnaast spelen onder andere Jan Paul Buijs, Elisabeth De Loore en Jouman Fattal mee. De tekst van het stuk werd geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer en de regie wordt gedaan door Michel Sluysmans.

Afbeelding: Stephan Vanfleteren
Bron: www.toneelgroepmaastricht.nl

Speellijst Toneelgroep Maastricht – Noem het maar Liefde

Deze nieuwe voorstelling van Toneelgroep Maastricht is geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer. De liefde gaat voorbij aan rangen, standen, leeftijd, of praktische bezwaren.

Deze voorstelling is afgelopen.

Helaas, er zijn geen video’s beschikbaar.

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

Leuk om te lezen