Utrecht krijgt ‘Conga Plein’

Utrecht krijgt ‘Conga Plein’

Utrecht krijgt ‘Conga Plein’
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling

Ter gelegenheid van de musical On Your Feet! is  het Jaarbeursplein omgedoopt!

Conga Plein

Een bijzondere verrassing vandaag voor Vajèn van den Bosch, Jim Bakkum, Tommie Christiaan en de andere castleden van de musical On Your Feet!. Tijdens de repetities voor de musical in het Beatrix Theater in Utrecht werden zij verrast door burgemeester Jan van Zanen. Hij heette hen niet alleen welkom in de stad, maar had ook een heel speciaal cadeau: ter gelegenheid van On Your Feet! heeft de Gemeente Utrecht besloten dat het Jaarbeursplein tijdens de speelperiode van de musical wordt omgedoopt tot het Conga Plein. Het plein wordt vernoemd naar de hit ‘Conga’ van Gloria Estefan en Miami Sound Machine, die zij in 1984 in Utrecht schreven.

Albert Verlinde, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland: “We zijn enorm vereerd met dit unieke gebaar van de burgemeester. Gloria en Emilio Estefan hebben een bijzondere band met de stad. Tijdens een optreden van Gloria Estefan en Miami Sound Machine in de toenmalige Utrechtse club Cartouche, speelden zij spontaan Cubaanse ritmes voor het publiek. Het Utrechtse publiek reageerde daar zó enthousiast op, dat Gloria meteen na het optreden de eerste regels van ‘Conga’ schreef. Een wereldhit was geboren. Het is dus niet toevallig dat juist in Utrecht de eerste internationale productie van hun musical On Your Feet! te zien is”.

On Your Feet!

De hitmusical On Your Feet! vertelt het inspirerende en waargebeurde verhaal over de liefde, afkomst en ambitie van twee mensen die geloofden in hun talent, hun dromen – en in elkaar. Samen werden zij een internationale sensatie: Emilio en Gloria Estefan. De musical bevat uiteraard alle iconische Latin popsongs van Gloria Estefan en Miami Sound Machine, zoals ‘Conga’, ‘Get On Your Feet’ en ‘Rhythm is Gonna Get You’. Vajèn van den Bosch speelt Gloria Estefan, Jim Bakkum en Tommie Christiaan staan afwisselend naast haar als Emilio Estefan.

Lees meer over de hitmusical On Your Feet!

On Your Feet! gaat op zondag 29 oktober in première in het Beatrix Theater, in aanwezigheid van Emilio en Gloria Estefan. De try-outs starten op 17 oktober. Kaarten zijn verkrijgbaar tot en met februari 2018. Meer informatie: www.onyourfeet.nl

Fotografie: Margot de Heide/Roy Beusker Fotografie

Utrecht krijgt ‘Conga Plein’
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Leuk om te lezen

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

Donderdag 20 december 2018
Weihnachtfest der Volksmusik
Schitterende kerstshow Weihnachtfest der Volksmusik in Theaterhotel Almelo. Nog enkele kaarten beschikbaar
Meer informatie
Bestel snel, want op is op.
close-link