Vannacht naar Dag

Vannacht naar Dag

Vannacht naar Dag
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling

Een persoonlijke vertelling op een bijzondere locatie over hoe oorlog doorwerkt in de volgende generatie.

Vannacht naar Dag

Zangeres en actrice Quirine Melssen voert vanaf 12 september, heel vroeg in de ochtend, op diverse bijzondere locaties in het land de muzikale performance ‘Vannacht naar Dag’ op. Een persoonlijke vertelling over hoe oorlog doorwerkt in de generaties erna. Na afloop van de voorstellingen is er een gezamenlijk ontbijt met het publiek. ‘Vannacht naar Dag’ is onderdeel van de landelijke viering ’75 jaar Vrijheid’ en is tot stand gekomen mede dankzij de steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds, het comité ’75 jaar Limburg Bevrijding’ en het V-Fonds.

Van donker naar licht

“Tijdens de performance komt de zon op en wordt het licht. Dit magische moment in de natuur geeft de voorstelling iedere keer een ander decor en maakt het tot een indringende belevenis.” 

Melssen: “’Vannacht naar Dag’ is een voorstelling over keuzes maken, niet alleen in oorlogssituaties, maar ook in het nu. Ik trek in mijn verhalen, die ik steeds vanuit een ander gezichtspunt vertel, een parallel naar het heden. Waarbij de centrale gedachte is hoe je van donker naar licht komt, van oorlog naar vrede.” Het vroege tijdstip waarop de voorstellingen starten, staat voor Melssen voor transformatie. “Mensen zijn op dat vroege tijdstip heel open en kwetsbaar, hét moment om een diepe, intense en magische beleving te ervaren. Het idee om na afloop met elkaar te ontbijten, is om het publiek, dat elkaar niet kent, met elkaar in contact te brengen. Verhalen delen zorgt voor verbinding, en als je daadwerkelijk verbonden bent met iemand, is oorlog in mijn ogen geen optie.” Daarnaast staat de vroege ochtend voor Melssen ook symbool voor het tijdstip waarop de bombardementen op Arnhem stopten. “In die vroege ochtend liep mijn moeder, doof van het granaatvuur, vanuit het bos in Oosterbeek naar Ede. Ze heeft daarna 6 weken niet kunnen praten. Daar gaat mijn zelfgeschreven lied ‘Het Wachten’ over.”

Première

De première van ‘Vannacht naar Dag’ is op 12 september 2019 in het Ursunlinenconvent in het Zuid-Limburgse Eijsden. De voorstelling begint precies om 06.09 uur en duurt tot 07.09 uur, daarna is er een gezamenlijk ontbijt. Tijdens de voorstellingen wordt Melssen muzikaal bijgestaan door Susanne Degerfors of Eilidh Martin op cello, Eddy van Dijken op piano en de regie is van Wim Selles. Het kostuum dat Melssen tijdens de performance draagt, is gemaakt door Zita Winnubst. Meer informatie en informatie over speeldata is te vinden op www.vannachtnaardag.nl.

Over Quirine Melssen

Melssen staat bekend om haar unieke muziektheaterconcepten. Met haar theaterachtergrond en conservatorium geschoolde stem, weet zij met haar expressie (en openheid) het publiek te raken.

 

Speellijst Vannacht naar Dag

Een persoonlijke vertelling op een bijzondere locatie over hoe oorlog doorwerkt in de volgende generatie.

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

Vannacht naar Dag
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link