Wennekerpand Schiedam

Vijgensteeg 2, 3111 PT Schiedamn | 010 – 473 24 89 | Google maps

Wennekerpand Schiedam

Het Wennekerpand in Schiedam werd oorspronkelijk gebouwd als productiepand voor jenever van Distilleerderij Wenneker & Co. Het gebouw stamt uit 1950 en is een van de laatste distilleerderijen die werd gebouwd in de binnenstedelijke structuur. Het werd ontworpen door de Schiedamse architect Kramers. Later vertrok Wenneker & Co naar Roosendaal, waardoor het pand zijn functie verloor. Sindsdien heeft het al veel verschillende functies gehad, van moskee tot autobedrijf tot tapijthandel. Geleidelijk aan ontstond het idee om het karakteristieke pand een educatieve en culturele invulling te geven. Sinds 2011 is het in gebruik als theaterzaal, Centrum voor Beeldende Kunst, filmzaal, (dans)lesruimtes, ateliers en grand café. De ruimtes in het pand zijn multifunctioneel ontworpen en hebben een eenvoudig interieur.

Cultureel centrum Schiedam

Wennekerpand SchiedamHet Wennekerpand is hét culturele centrum voor zowel amateur- als professionele kunstbeoefening in Schiedam op het gebied van theater, zang, film, dans, muziek, beeldende kunst, kunsteducatie en vrijetijdsbesteding. De oppervlakte van de theaterzaal beslaat 318 m2 en er zijn zitplekken voor 204 bezoekers. Het is ook mogelijk om de tribune in te schuiven, waardoor er vele staplaatsen worden gecreëerd. Dit is bijvoorbeeld erg geschikt voor dansfeesten, staconcerten en theaterdiners.

Wenneker Cinema

In het Wennekerpand vindt onder andere Wenneker Cinema een plaatsje. Deze filmclub presenteert elke week uiteenlopende (filmhuis)films, er zijn avondfilms maar ook enkele matineevoorstellingen. Deze films worden vertoond in de filmzaal met 59 stoelen of in de theaterzaal met 204 stoelen.

Wennekerpand Schiedam huren

Natuurlijk is het ook mogelijk om het Wennekerpand te huren voor uw evenement, ontmoeting of vergadering. Het gebouw is erg geschikt voor evenementen voor maximaal 400 bezoekers. Enkele mogelijkheden? U kunt er bijvoorbeeld een uitvoering in de theaterzaal regelen, een borrel in het Grand Café of een film in de filmzaal laten vertonen. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Het Wennekerpand is mooi centraal gelegen aan de rand van het centrum en het is goed te bereiken met de auto, fiets en het openbaar vervoer.

Agenda Wennekerpand Schiedam

Het Wennekerpand biedt een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan voorstellingen en films.

Helaas, er zijn geen video’s beschikbaar.

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Contactgegevens

Wennekerpand
Vijgensteeg 2
3111 PT Schiedam
Tel: 010 – 473 24 89
E-mail: verhuur@theateraandeschie.nl

Website

Hoe beoordeel jij dit theater?

[rwp-review id=”0″]

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link