Wereldberoemd Soweto Gospel Choir terug in Nederland

Wereldberoemd Soweto Gospel Choir terug naar Nederland tijdens kerst met gloednieuwe tour Hope.

Op Freedom Day maakt Bos Theaterproducties bekend dat het bekendste gospelkoor uit Zuid-Afrika, het Soweto Gospel Choir, deze kerst met hun nieuwste show HOPE in Nederland toert. Dit gloednieuwe concert van het drievoudig Grammy-winnende Soweto Gospel Choir is een ode aan de Zuid-Afrikaanse Vrijheidsbeweging. Uitgedost in uitbundig kleurrijke kostuums zingen ze prachtige Zuid-Afrkaanse vrijheidssongs die hun regenboognatie inspireerde. Het wordt een onvergetelijke avond met hoopgevende muziek en betoverende harmonieën. De tournee start op 17 december 2024 en en sluit op 29 december 2024. Kaartverkoop is gestart.

“Hope is een speciale show voor ons koor. Dit zijn de liedjes waarmee we zijn opgegroeid; die ons inspireerden en die ons blijven inspireren. Hope laat de kracht van zang en performance zien en hoe ze echte verandering kunnen inspireren en begeleiden.” – Shimmy Jiyane (koorleider Soweto Gospel Choir)

Naast de vrijheidssongs die het verhaal vertellen van Zuid-Afrika, brengen ze spetterende vertolkingen van de muziek van de Civil Rights Movement, waaronder nummers van legendarische
artiesten als Billie Holiday, James Brown, Otis Redding, Curtis Mayfield en Aretha Franklin. HOPE is exclusief in 11 Nederlandse theaters te zien in de aanloop naar en tijdens Kerstmis.

Over Soweto Gospel Choir

Afkomstig uit Soweto, een stad buiten Johannesburg en de thuisbasis van Nelson Mandela en de democratische beweging van Zuid-Afrika, blijft Soweto Gospel Choir het publiek over de hele wereld inspireren met hun krachtige mix van Afrikaanse gospel, vrijheidssongs en internationale klassiekers.

Deze waanzinnige artiesten, bestaande uit een line-up van enkele van de beste vocalisten uit Zuid-Afrika hebben eerder het toneel gedeeld en samengewerkt met de grootste namen in de hedendaagse muziek, waaronder Aretha Franklin, Stevie Wonder, Beyoncé, U2, Diana Ross, Peter Gabriel, Chris Martin, John Legend, Pharell Williams, Jimmy Cliff, Ben Harper, Angelique Kidjo, Robert Plant, Celine Dion, Red Hot Chili Peppers, Hugh Masekela en Josh Groban.

Soweto Gospel Choir werd in 2003 opgericht aan het einde van het apartheidstijdperk en tijdens de inspirerende terugkeer van Zuid-Afrika naar de democratie. Deelgenomen te hebben aan meerdere belangrijke historische gebeurtenissen in het nieuwe democratische Zuid-Afrika, is het Soweto Gospel Choir trots op dat het bij vele gelegenheden heeft opgetreden voor de Vader van hun Natie, voormalig president Nelson Mandela, en helaas ook op zijn begrafenis in Zuid-Afrika en de daaropvolgende herdenkingsdienst in Westminster Abbey in Londen. Ze werden daarna ook uitgenodigd om op te treden tijdens de uitvaartdienst van Winnie Mandela. De beschermheer van het koor is mensenrechtenactivist en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, aartsbisschop

Lees meer over de voorstelling HOPE

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.