‘Willem Junior’ speelt 100e voorstelling en verlengd met een derde seizoen

Al sinds september 2021 toert de educatieve én muzikale geschiedenisvoorstelling ‘Willem Junior’, over Willem van Oranje, met succes langs de theaters en scholen door heel Nederland. In Sneek werd de 100e voorstelling gespeeld, waarbij direct aangekondigd werd door producent STENT Producties dat de voorstelling verlengd wordt met een derde seizoen. De productie zal tot juni 2024 in theaters en op scholen in heel Nederland te zien zijn.

Willem Junior

‘Willem Junior’ vertelt het verhaal van twee nieuwsgierige twaalfjarige jongens Willem en Jan die middels een magische app teruggaan in de tijd. Waar ze de jonge Willem ontmoeten en mysteries proberen te ontrafelen rondom deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’.

‘Ik ben onwijs trots dat wij aan de nieuwe generatie de geschiedenis over onze vader des vaderlands, Willem van Oranje, mogen overbrengen op een muzikale, humoristische en hedendaagse wijze. Het is tof om te zien dat de jonge generatie zoveel plezier beleefd tijdens hun bezoek aan de voorstelling! Wij blijven positieve reacties terug krijgen, niet alleen vanuit hen maar ook vanuit theaters en scholen dat een derde seizoen niet uit kon blijven! We gaan dus gewoon nog een jaar langer op reis met Willem en Jan, te gek!’ aldus producent Sturkenboom.

‘Willem Junior’ is te zien als familievoorstelling in de theaters en voor groep 6, 7 & 8 en klas 1 & 2 op scholen. Speciaal voor deze voorstelling zijn er ook lespakketten ontwikkeld die zowel voor primair als voortgezet onderwijs ingezet kunnen worden. Hierdoor kunnen de scholen de voorstelling boeken bij hen op school of richting het theater gaan.

Onlangs zijn er nieuwe castleden toegevoegd, in wisselende samenstelling zullen Calvin Kromheer, Wesley Florijn, Luuk Haaze, Merijn Oerlemans, Lucas van den Elshout, Thijmen de Koeijer en Kylian de Rooij nog tot en met medio 2024 te zien zijn in één van de hoofdrollen. Florus van Rooijen is verantwoordelijk voor het script en de regie, muziek is afkomstig van Marnix Wetzer.

De energieke jeugdvoorstelling, vol humor, leuke liedjes en spannende momenten zal na een korte zomer vanaf eind augustus 2023 weer opnieuw te zien zijn langs theaters door heel Nederland én op scholen. Openbare voorstellingen zijn onder andere 17 december in Agnietenhof in Tiel en op 28 januari 2024 in Stadsgehoorzaal te Vlaardingen.

De kaartverkoop is reeds van start gegaan. Voor meer informatie en tickets: www.willemjunior.nl

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.