Willem van Oranje de musical

Willem van Oranje de musical

Wij Nederlanders wel houden van ‘totaalmusicals’ met een historisch thema, dat heeft Soldaat van Oranje wel bewezen. In 2021 kan iedereen  z’n / haar hart ophalen aan een musical over een van de beroemdste Oranjes: Willem.

Willem van Oranje de musical

Willem van Oranje was wellicht de beroemdste van de Oranjes, en wij Nederlanders houden wel van ‘totaalmusicals’ met een historisch thema. Daarom kunnen wij in 2021 ons hart ophalen aan een musical over een van de beroemdste Oranjes: Willem.

,,Het leven van Willem van Oranje was uiterst theatraal. Hij huwde vier vrouwen, die ieder staan voor een andere periode in zijn leven. De aanslagen op hem, zijn dood, zijn worsteling met het geloof, met macht, met niet alles kunnen zeggen en tegelijkertijd proberen een volk te verbinden. Die verbindende rol willen we graag benadrukken. Het moet een voorstelling voor alle Nederlanders worden, of ze hier nu 1 of 100 jaar wonen. Het is een historisch stuk, dat vandaag de dag nog zeer relevant is.’’

Blijf op de hoogte, schrijf in op de nieuwsbrief van Willem van Oranje de musical.

Het script wordt geschreven door Leopold Witte en Geert Lageveen. 

Nieuw Theater in Delft

In een nieuw te bouwen theater in Delft, is er plaats voor 1300 bezoekers, wordt op 7 maart 2021 de rode loper uitgerold voor de premièrevoorstelling van Willem van Oranje – De Musical. Het theater wordt 80 meter lang en 45 meter breed waarin de bezoekers avond aan avond meegenomen worden naar de 16de eeuw, naar het markante leven van de Vader des Vaderlands, die in 1584 in Delft werd doodgeschoten.

Het nieuwe theater komt vlakbij Technische Universiteit Delft pal naast de snelweg. Voor dit theater en project was een totale investering van ruim 10 miljoen euro nodig. Rick Engelkes heeft hiervoor een aantal financiers bijeen heeft gebracht.

Bron: AD

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

[rwp-review id=”0″]

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link