Yentl en de Boer voor het eerst in Koninklijk Theater Carré

Yentl en de Boer voor het eerst in Koninklijk Theater Carré

Yentl en de Boer voor het eerst in Koninklijk Theater Carré

Vol trots kondigt muzikaal absurdistisch cabaretduo Yentl en de Boer (Yentl Schieman en Christine de Boer) aan dat zij op 29 augustus 2020 voor het eerst in Koninklijk Theater Carré staan. Begeleid door twee muzikanten brengen ze in de Kampvuursessies een selectie van hun beste werk tot nu toe en gloednieuwe nummers. Na de voorstelling in Carré volgt een exclusieve tour langs vier theaters. Het is het eerste theaterprogramma van het duo na hun praktisch synchroon geboren baby’s. Kaartverkoop voor de voorstelling in Carré start op 1 augustus om 10.00u.

Yentl Schieman: ‘De eerste keer in Carré is een hoogtepunt in de carrière van iedere artiest. Toen bekend werd dat we in Carré mochten spelen, dachten we dat we een volgepakt concert zouden geven om te vieren dat we weer terug zijn na ons verlof, maar de coronatijd vraagt natuurlijk om een wat andere aanpak van ons en de theaters.’

Christine de Boer: ‘In plaats van groots uit te pakken, kunnen we nu een intiem kampvuurconcert geven. Ondanks alle afstand heel dicht bij elkaar zijn. We verheugen ons enorm om eindelijk weer onze liedjes voor publiek te kunnen spelen, en zijn enorm dankbaar dat het concert dankzij de inspanningen van de theaters veilig door kan gaan.’

Kampvuursessies

Begeleid door muzikanten Laurens Joensen en Remco Sietsema brengt het cabaretduo een intiem kampvuurconcert met bestaand repertoire en nieuwe liedjes naar het theater. In september en oktober is het programma ook in Theater Orpheus Apeldoorn, Wilminktheater Enschede, MartiniPlaza Groningen en Nieuwe Luxor Theater Rotterdam te zien. De tour is tot stand gekomen in samenwerking met Bos Theaterproducties en Stichting Theateralliantie.

Lacrimosa

In eerste instantie zouden Yentl en de Boer vanaf november 2020 te zien zijn in het theater met hun derde voorstelling Lacrimosa. Deze voorstelling is uitgesteld naar januari 2021 vanwege de Coronacrisis. De nieuwe speellijst van Lacrimosa is vanaf vandaag te vinden op de website van Yentl en de Boer.

Yentl en de Boer

Na het winnen van de Annie M.G. Schmidtprijs voor hun lied Ik heb een man gekend is het hard
gegaan met Yentl Schieman en Christine de Boer. Na drie albums, drie succesvolle theatertours (De Meisjes, De snoepwinkel is gesloten en Magie) én twee zomerconcertreeksen zijn Yentl en de Boer niet meer weg te denken uit het Nederlandse cabaret en kleinkunstcircuit. Daarnaast kun je ze kennen van hun muzikale bijdrage aan RTL Late Night en Opium TV. Ze sleepten in 2019 hun tweede nominatie binnen voor de Annie M.G. Schmidtprijs met het nummer Stop de Tijd. Het afgelopen jaar waren ze volop in het nieuws door hun twee baby’s die een paar uur na elkaar werden geboren.

 

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link