Theater Carre – Amsterdam

Amstel 115 /125, 1018 EM Amsterdam | 0900 2525255 | Google maps

Theater Carre - Amsterdam

Koninklijk Theater Carré is een theater in Amsterdam en is gelegen aan de Amstel. Het heette oorspronkelijk Circus Carré en is gebouwd in de neonrenaissancestijl.

Voorstellingen in Carré

Al vanaf 1879 gaf het Koninklijk Nederlandsch Circus Oscar Carré wintervoorstellingen in een tijdelijk houten gebouw met stenen voorgevel op het huidige Weteringscircuit in Amsterdam. Carré wordt tegenwoordig voornamelijk gebruikt voor musicals, popconcerten, circus-, muziek-, toneel- en cabaretvoorstellingen.

Ook De Nederlandse Opera en Het Nationale Ballet gebruiken de zaal incidenteel voor voorstellingen die zich minder goed lenen voor hun eigen, nabijgelegen Muziektheater.

Een icoon voor de bespelers

Koninklijk Theater Carré is Nederlands meest bekende theater. Een icoon voor de bespelers, een unieke ervaring voor de bezoekers. Carré is bekend om zijn flexibiliteit en veelzijdigheid. Van opera, musical, cabaret tot dans en circus. De grootste en kleinste producties zijn altijd meer dan welkom in het gastvrije theater.

Restaurant Oscar’s

Ook zakelijk wordt Carré met haar karakteristieke foyers gebruikt. Jaarvergaderingen, productpresentaties, personeels- en relatie-evenementen. Of een voorstelling exclusief voor een organisatie. In de nok van het theater kan men culinair genieten in Restaurant Oscar’s. De eigen keukenbrigade presenteert iedere keer weer een verrassende seizoenskaart. Zo beleeft in een heerlijk avondje Carré.

Vrienden van Carré

‘Van alle zalen in de wereld is Carré mij het liefst’, zei Herman van Veen. Deze mening wordt door vele artiesten gedeeld. In Carré zijn ze erg trots dat in alle jaren bijna dagelijks vele bezoekers mag verwelkomen en dat velen via de Vriendenkring en de diverse schenkingen het Koninklijk Theater een warm hart wordt toegedragen.

Ook u kunt Vriend van Carré worden en steunt daarmee het bijzondere theater. Uiteraard krijgt u er ook iets voor terug;

  • Uw ontvangt een persoonlijke Vrienden login: hiermee kunt u online kaarten reserveren en uw gewenste plekken selecteren
  • Een voorverkoopperiode van een aantal dagen vóór de start van de algemene verkoop
  • U ontvangt de digitale nieuwsbrief met o.a. voorverkoopdata en het laatste nieuws van Carré
  • Gratis rondleiding bij uw aanmelding als Vriend. U kunt proeven van het dynamische leven in Carré en u krijgt een kijkje achter deuren die anders gesloten blijven
  • Ook zijn er spontane aanbiedingen speciaal voor Vrienden

Word ook vriend van Koninklijk Theater Carré, er zijn meerdere mogelijkheden, bekijk deze snel!

Nieuwsbrief Koninklijk Theater Carré

Uiteraard houdt Carré u graag op de hoogte van alle nieuws en agenda items. Schrijf u snel in!

Koninklijk Theater Carré haalt ieder jaar een Broadwayproductie naar Nederland.

Broadway aan de Amstel. Voor de beste musicals hoef je niet meer naar New York toe, want Broadway ligt nu aan de Amstel.

Lees ook: Broadway Musicals in Koninklijk Theater Carré.

Agenda Theater Carré

Koninklijk Theater Carré heeft een zeer uitgebreide programmering. Iedere theater liefhebber kan hier genieten van zang, dans, cabaret en musicals.

Contactgegevens Koninklijk Theater Carré

Amstel 115-125 1018 EM Amsterdam
Telefoon: 020 – 524 94 94
E-mail: [email protected]

Website

Leuk om te lezen

Op deze pagina van Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop. 

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.