Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht speelt niet meer in de theaters.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

74e Sterren aan Zee concert: Tribute to the Cats band

74e Sterren aan Zee concert: Tribute to the Cats band

Op maandag 4 juni 2018 speelt de immens populaire Band Tribute To The Cats Band in een van de mooiste theaters van Nederland, het AFAS Circustheater Scheveningen. Dit bijzondere en unieke concert begint om 20.00 uur. Vooraf en in de pauze zal de bekende pianist Dennis de Bruijn de grootste hits van The Cats spelen op een grote concertvleugel! Ook krijgt iedere bezoeker na het concert een herinnering mee naar huis!

Tribute To The Cats Band

Volendam stond tijdens de Paasdagen in het teken van de Tribute To The Cats Band. Drie keer speelden ze in een uitverkocht PX en gelet op de wanhopige vraag naar kaartjes op facebook, hadden ze de zaal makkelijk nog een paar keer kunnen uitverkopen. Het is vijftig jaar geleden dat de roemruchte band The Cats werd opgericht. Hele generaties groeiden op met de muziek die aan de basis zou staan van het begrip Palingsound. The Cats is onderdeel geworden van het Volendammer DNA.

Over The Cats

Hoewel Volendammers het vaak niet eens zijn als het gaat om de vraag wat nou ‘goede muziek’ is, lijken de The Cats boven alle partijen te staan. In dit licht is het dan ook niet raar dat Michel Veerman en Johan Tol – de schatbewaarders van met name het muzikale erfgoed van The Cats – juwelier Piet Schilder (Vik) vroegen een ode te brengen aan The Cats. Het was het jaar 2002 en Piet begreep dat als je een ode gaat brengen aan The Cats, je niet over één nacht ijs kan gaan. Hij formeerde een band met een aantal topartiesten zoals Jan Veerman (Dekker), Kees Plat (Schien), André Dekker, Ab van Madoet, Tom Keijzer, Wil Schilder (Vik) en Nico Tol om zich heen. Na een jaar lang dag en nacht te hebben geoefend, was het optreden een eclatant succes. De heren hadden de smaak te pakken. Ze besloten artiesten goeroe Jaap Buijs te vragen of er markt zou zijn voor een dergelijke band. Jaap temperde aanvankelijk het optimisme van de mannen. Maar nadat de Tros opnames had gemaakt van een optreden van Jan Smit in De Opperdam – waar de band als begeleidingsband fungeerde – was het hek van de dam. De Tros zond het optreden direct naar de wielerklassieker Milaan – San Remo uit en Nederland maakte massaal kennis met de TTTCB. Ook hier stond het fenomeen Jan Smit dus indirect weer aan de basis van Volendams muzikaal succes.

Succesverhaal Tribute to the Cats band

De mannen pakten het direct groots aan. Met een eigen tourbus en een vrachtwagen – waar de Rolling Stones zich niet voor zouden schamen – begonnen zij een landelijke tournee die tot op heden voortduurt. Door het hele land treden de ras-muzikanten wekelijks op in tenten, hallen, zalen en hotels voor 700 tot soms wel 6000 enthousiaste fans. Door de jaren heen is de samenstelling van de band vaak gewijzigd. Meestal omdat sommige bandleden het vele optreden niet meer konden combineren met hun dagelijkse werkzaamheden. Ook Piet Schilder (Vik) dacht er over na om er een punt achter te zetten, maar met de komst van Jack Stroek en Kees Veerman (Jozef) kwam er zoveel nieuw elan in de band dat Piet in zijn derde jeugd is beland. Door de komst van de jongelingen beschikt de band met Kees Plat (Schien) en Harmen Veerman (Poessie) en eerdergenoemden nu over 5 volwaardige zangers. Iedere andere band zou met één van deze 5 topvocalisten al de koning te rijk zijn. Dit overschot aan kwaliteit, de hechte band tussen de bandleden en de ongebreidelde inzet van mensen als Jan Schilder (Koster) achter de schermen, lijkt het recept voor nog vele jaren topentertainment.

Nu er zelfs vraag is uit Duitsland en Indonesië en ook grote zalen als het Circustheater, Carré en de HMH hebben geïnformeerd naar de TTTCB, lijkt aan het succesverhaal nog lang geen einde te komen. En dat is maar goed ook, want de muziek van The Cats is tijdloos en verdient een groot podium en veel fans !

Bron: Ntk.nl

Speellijst 74e Sterren aan Zee concert: Tribute to the Cats band

Deze voorstelling is afgelopen! Kijk bij de andere muziekvoorstellingen voor een leuke avond uit!

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

Leuk om te lezen