Theater met kids

Voor kids biedt ieder theater in elke provincie een leuk aanbod. Al vanaf ongeveer twee jaar kunnen kinderen terecht bij bijvoorbeeld een leuke voorstelling van Woezel en Pip of Bob de Bouwer en Brandweerman Sam en Sprookjes van Van Hoorne Entertainment.

Ook REP brengt leuke kinderproducties naar het theater zoals Dolfje Weerwolfje.

Van september tot en met december zijn er in veel theaters ook speciale Sinterklaas– en kerstvoorstellingen voor de kids. Theaterproducenten ontwikkelen tijdens het seizoen producties die door het hele land reizen. Veel voorstellingen in het theater zijn geschikt voor allerlei kinderen. Sprookjesvoorstellingen zoals Assepoester zorgen er voor dat de kids letterlijk in aanraking komen met hun dromen en idolen.

Ook zijn er amateurtheatergezelschappen die kindervoorstellingen geven in het theater. Daarnaast zijn er enkele poppentheaters die zorgen voor veel vermaak voor kinderen.

Zapp Theaterprijs

Heeft u met uw kids leuke voorstellingen gezien? Bij de Zapp Theaterprijs bepalen kinderen welke voorstelling de beste, de leukste en de mooiste is.

Zapp theaterprijs Stichting Kijkuit en Zapp reiken jaarlijks de Zapp Theaterprijs – dé publieksprijs voor jeugdpodiumkunsten uit. Kinderen kunnen stemmen op hun favoriete voorstelling. Ook worden er jaarlijks kinderen gezocht voor in de kinderjury.

Bekijk meer informatie over de Zapp Theaterprijs. 
 

Wilt u met de kids naar het theater?

Theaters hebben in hun agenda regelmatig matineevoorstellingen staan op de woensdagmiddagen en in de weekenden. Deze voorstellingen zijn bij uitstek het moment om met de kids naar het theater te gaan.

Ook met de allerkleinsten wordt er rekening gehouden, zo kunnen ze bijvoorbeeld gebruik maken van stoelverhogers.

Hiermee hebben ze altijd een goed zicht en kunnen ze optimaal genieten van de voorstelling. Vaak worden er ook na de voorstellingen handtekeningen uitgedeeld en leuke herinneringen aangeboden. En soms wordt er voor de kinderen na de voorstelling mogelijk gemaakt dat er een meet en greet is!

Naar het theater tijdens de vakantie

Speciaal tijdens de (school)vakanties zijn er veel leuke kindervoorstellingen in de theaters in Nederland met leuke rand activiteiten en Meet en Greets met castleden. Neem de camera’s mee, uw kinderen kunnen op de foto met hun idool!

Voor kinderen is het theater een belevenis en een leuk uitje om nooit te vergeten