Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht speelt niet meer in de theaters.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

ANASTASIA de Musical

ANASTASIA de Musical

Anastasia de musical is gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm van Don Bluth en vertelt het sprookjesachtige verhaal van Anya.

ANASTASIA de musical

Geïnspireerd door de geliefde films, vervoert ANASTASIA ons van de schemering van het Russische rijk naar de euforie van Parijs in de jaren 1920, terwijl een dappere jonge vrouw op zoek gaat naar het mysterie van haar verleden. Gedragen door een meedogenloze Sovjetofficier, vastbesloten om haar tot zwijgen te brengen, roept Anya de hulp in van een onstuimige oplichter en een lieve ex-aristocraat. Samen beginnen ze aan een episch avontuur om haar te helpen thuis, liefde en familie te vinden.

Met zijn weelderige instellingen, oogverblindende kostuums en een stijgende score, inclusief de songfavorieten van de populaire animatiefilm ‘Journey to the Past’ en ‘Once Upon a December’, is ANASTASIA de spectaculaire nieuwe musical over ontdekken wie je bent en bepalen wie dat moet je zijn.

ANASTASIA de musical in Nederland

Anastasia bevat geliefde liedjes uit de film uit 1997, waaronder Ahrens en Flaherty’s Oscar-genomineerde ‘Journey to the Past’, evenals een geheel nieuwe score van het Tony Award-winnende team.

De Nederlandse productie van ANASTASIA gaat in 2019 van start in het AFAS Circustheater.

Cast ANASTASIA de musical

In Nederlandse versie van ANASTASIA spelen;

 • Tessa Sunniva van Tol
 • Milan van Waardenburg
 • René van Kooten
 • Gerrie van der Klei
 • Ad Knippels
 • Ellen Evers

De hoofdrol van ‘Anya’  is voor Tessa Sunniva van Tol en Milan van Waardenburg wordt haar tegenspeler en zal de mannelijke hoofdrol van Dmitri gaan spelen. Gerrie van der Klei neemt de rol van Grootvorstin Maria voor haar rekening, Anastasia’s grootmoeder die in Parijs woont en hoopt daar ooit nog herenigd te worden met haar geliefde kleindochter Anastasia. René van Kooten keert met zijn rol als Gleb, een meedogenloze Sovjet-officier, terug naar het theater waar zijn carrière als musicalacteur ooit begon. Ellen Evers tekent voor de rol van Lily, de hofdame van de Grootvorstin en Ad Knippels speelt de rol van Vlad, de rechterhand van Dmitri die vanwege zijn relatie met Lily weet hoe hij een ontmoeting tussen Anya en de Grootvorstin kan regelen.

ANASTASIA de musical tour

Anastasia musical reist langs vele landen waaronder;

 • Broadway
 • U.S. TOUR
 • Madrid – Spanje
 • Stuttgart, Duitsland
 • Nederland
Lees hier alle informatie over de tour!

Speellijst ANASTASIA de Musical

Het magische verhaal Anastasia en de iconische muziek is een musical waar iedereen ogen en oren te kort komt.

De voorstelling speelt in meerdere landen en is nu ook naar Nederland te zien!

Bron: Stage entertainment

Leuk om te lezen