Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht speelt niet meer in de theaters.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

Boer KOEKOEK

Locatie theaterspektakel Boer Koekoek deze zomer in Hollandscheveld

De geboren Hollandschevelder Boer Koekoek vertolkte de onder boeren heersende onvrede over de sterke toename van overheidsbemoeienis.

Terwijl vanuit Den Haag schaalvergroting met kracht werd gepropageerd, ging de ene na de andere boer op het platteland failliet. De boeren waren het niet eens met de overheidsmaatregelen, rampschadewet, eierprijzen, melkprijzen en de verplichte TBC-keuring.

Theaterspektakel in Hollandscheveld

Er waren meerdere Protesten vanuit de Vrije Boeren. In 1963 vond de grootste protestactie plaats, onder aanvoering van boer Hendrik Koekoek. Drie keuterboeren waren al jarenlang verwikkeld in een strijd vanwege een opgelegde heffing voor het Landbouwschap. Het Landbouwschap ging de strijd aan en legde beslag op de boerderijen en het land. Drie boerengezinnen werden met huisraad, kippen en koeien op straat gezet.

Honderden mensen raakten slaags met de pas opgerichte karabijnbrigade, die de demonstranten met traangas en knuppel te lijf ging. Hoewel de boeren hun nederlaag moesten erkennen, kwam boer Koekoek als morele overwinnaar uit de bus. Zijn Boerenpartij won in mei van dat jaar 3 zetels in de Tweede Kamer.

Speeldata Boer KOEKOEK

Boer Koekoek is een productie van stichting Het Pauperparadijs i.s.m. Theater de Tamboer.

Van 12 juli tot en met 27 augustus 2023

Lees meer over Boer KOEKOEK

Locatie Boer KOEKOEK

Fieten Olie Hollandscheveld
Riegshoogtendijk 124, 7913 TB Hollandscheveld

Bekijk locatie

Leuk om te lezen