Bos Theaterproducties verwelkomt vijf nieuwe jonge theatermakers

Bos Theaterproducties verwelkomt vijf nieuwe jonge theatermakers

Bos Theaterproducties verwelkomt vijf nieuwe jonge theatermakers
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling

Andries Tunru, Lonneke Dort, Maarten van den Berg, Pepijn Schoneveld en Zoutmus sluiten zich aan

Een vijftal jonge makers slaat een nieuwe weg in door zich vanaf seizoen 2018/2019 aan te sluiten bij producent en impresariaat Bos Theaterproducties. Hiermee neemt het impresariaat de boekingen, marketing en publiciteit van de volgende theatermakers op zich: Andries Tunru, Lonneke Dort, Maarten van den Berg, Pepijn Schoneveld en Zoutmus.

Andries Tunru – Vlees, vis, wal en schip

Na  het  binnenhalen  van  de  jury-  en  publieksprijs  van  het  Amsterdams  Studenten  Cabaret  Festival,  de  publieksprijs  van  het  Groninger  Studenten  Cabaret  Festival  én  de  persoonlijkheidsprijs  van  Cameretten  is  het  nu  tijd  voor  zijn  avondvullende  debuut. Vlees,  vis,  wal  én  schip:  Andries  Tunru  wil  alles  tegelijk.  Rust  én  ruimte.  Hollen  én  stilstaan.  Vrouwen  én  vastigheid.  Sneller,  beter,  verder,  meer.  Maar  waar  vind  je  rust  als  de  lat  steeds  verschuift?  Hoe  word  je  tevreden  als  je  alles  wil? Zowel Andries als zijn improvisatieduo Beperkt Houdbaar vallen vanaf komend theaterseizoen onder het impresariaat van Bos Theaterproducties.

Maarten van den Berg – Alleen pinguïns zijn zwart-wit

Maarten van den Berg studeerde kleinkunst in Antwerpen en cabaret aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Hij schreef en dacht mee met Jan Jaap van der Wal bij Panache en met Arjen Lubach bij Zondag met Lubach. Alleen pinguïns zijn zwart-wit is Maarten van den Bergs eerste cabaretprogramma. Maarten maakt kritisch cabaret ten koste van de maatschappij en zichzelf. Hij valt op door een hoge grapdichtheid, met slimme, scherpe en harde grappen. ‘Maarten heeft niet alleen een verhaal, hij ís een verhaal en dat alleen al is meer dan de moeite waard.’ – Louise Korthals- winnares Neerlands Hoop 2013, winnares Amsterdams Kleinkunst Festival 2011-

Lonneke Dort – Want laten we wel wezen

Lonneke Dort heeft de AKF Sonneveldprijs gewonnen. De jury is in het juryrapport zeer lovend over de theatermaakster. “Lonneke Dort staat ‘laid back’ op het toneel en houdt haar ijzige onverstoorbaarheid consequent vol. Lonneke heeft sterke liedjes die taalvaardigheid laten horen en die kleine verrassingen in petto hebben. Ze begeleidt die woorden met gortdroge mimiek, een opgetrokken wenkbrauw en soms met een blik waar je even in blijft hangen. Hoe minimaal de middelen ook zijn waarvan ze zich bedient, ze woekert er effectief mee en weet het steeds spannend te houden.”

Pepijn Schoneveld – Stante Pede

Pepijn Schoneveld studeerde in 2009 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. In 2012 was Pepijn finalist tijdens het Leids Cabaret Festival met zijn cabaretvoorstelling Reuf. Daarna speelde hij in tv series, films, toneelvoorstellingen en maakte hij zijn eigen cabaretshows, een internetserie Hehobros en zijn podcast PepTalk. Nu speelt Pepijn zijn derde solo voorstelling STANTE PEDE , gecreëerd in samenwerking met Raoul Heertje en Michiel de Regt. Pepijn over de overstap naar Bos Theaterproducties: “Na jarenlang fijn te hebben samengewerkt met Senf Theaterpartners is het tijd voor een nieuwe stap.”

Zoutmus – Kuikens van Beton

Theatergroep Zoutmus begon in 2010 op Over het IJ Festival in een container. In 2012 kwamen ze bij Orkater en maakte daar de twee eigen voorstellingen De Ongelukkige Dag en Half Krab/Half Winegum. Die speelden ze, met succes, in theaters, op Lowlands en De Parade. Nu komt Zoutmus met Kuikens van beton naar de theaterzalen. Kuikens van beton is een komisch muziekspektakel waarin de absurdistische scènes elkaar in moordend tempo opvolgen.

Bos Theaterproducties verwelkomt vijf nieuwe jonge theatermakers
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Leuk om te lezen

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link