Breng het theater naar je thuis

Breng het theater naar je thuis

Vanwege de nieuwe Corona maatregelen zijn de theaters tot in ieder geval 1 juni 2020 gesloten, waardoor het voor theater lievend publiek op dit mogelijk niet mogelijk is de realiteit even te vergeten en zich te wanen in de wereld van theater, vermaak en verwondering. Om mensen toch van het fenomeen theater te laten genieten hebben vele makers en producenten alternatieven bedacht om je alsnog de wereld van theater niet te laten vergeten. Producenten plaatsen registraties van voorstellingen online, nemen je mee in online versies van voorstellingen die eigenlijk nu op de planken zouden staan of beginnen een serie van aaneengesloten afleveringen vanuit de huiskamers van de acteurs en actrices in Nederland. Wij brengen de thuismogelijkheden bij je onder de aandacht:

Voorstelling Gemist

Voorstelling Gemist is een platform voor dé cabaretliefhebber. Registreer je vandaag nog en geniet van de nieuwste shows van o.a. Tineke Schouten, Marc de Hond en Theo Maassen. Je kijkt de eerste 14 dagen gratis.

Theaterflix

Theaterflix is een online platform met registraties van jeugd-, toneel, muziek- en cabaretvoorstellingen. Als abonnee van Theaterflix heb je onbeperkt toegang tot alle voorstellingen. Als gast kun je enkele (jeugdtheater)voorstellingen gratis bekijken, zoals Jazz Duzz van de Toneelmakerij en Groots en meeslepend wil ik leven van Steef de Jong.

Stage Memories

Stage Entertainment Nederland heeft een online platform opgezet met archiefbeelden uit twintig jaar Joop van den Ende Theater Producties en Albert Verlinde Entertainment. Het platform, genaamd Stage Memories, is een musical schatkamer vol fragmenten van iconische producties. Bekijk onder andere de registraties van de musicals Piaf en Ramses en nooit vertoonde beelden uit de geschiedenis van de Nederlandse musicals.

ITA’s Decamerone

Acteurs van het ITA-ensemble (Internationaal Theater Amsterdam) brengen in samenwerking met Het Nationale Theater iedere dag een episode uit Boccacio’s De Decamerone vanuit hun eigen huiskamer. De afleveringen worden online uitgezonden bij de VRPO en zijn terug te kijken via deze link. Acteurs Ramsey Nasr, Pierre Bokma en Marieke Heebink hebben reeds een episode uit het spraakmakende boek voorgelezen.

Harrieflix

Voor de fans van Harrie Vermeulen, het typetje van Jon van Eerd, is het online platform Harrieflix opgericht. Het productiebedrijf van Jon van Eerd, het Pretpakhuis heeft een videoverhuur pagina aangemaakt met vijf van zijn leukste voorstellingen. Je kunt de registraties huren voor slechts 99 cent en daarna eenmalig bekijken.

The Show Must Go On

In samenwerking met Universal heeft de Britse musicalcomponist Andrew Lloyd Webber het YouTube-kanaal The Show Must Go On opricht, waarin hij voor een periode van 48 uur registraties deelt van grote musicals, zoals Joseph and the Amazing Technicolor Dreamt en Jesus Christ Superstar. De musical wordt elke vrijdag om 20.00 uur, Nederlandse tijd, gepubliceerd.

Sonnevank Online

Het Enschedese jeugdtheatergezelschap Theater Sonnevanck neemt je mee in zijn rijke geschiedenis, met registraties van recente voorstellingen zoals Sneue gevallen en Zwijnenstal en inspiratie voor thuisonderwijs en cultuureducatie.

GT Online

Het Groningse Grand Theatre heeft zijn medewerkers gevraagd voorstellingen aan te dragen waar zij een bijzondere band mee hebben. Onder de titel GT Online verschijnen deze voorstellingen iedere vrijdag online. De registraties zijn daarna 24 uur lang gratis te bekijken.

Orkater & Chill

Omdat het nu niet mogelijk is de nieuwe voorstelling FABEL van Orkater te spelen, heeft het gezelschap Orkater & Chill opgericht. Een online platform voor registraties van voorstellingen uit het archief van Orkater. Iedere dag komt er een nieuwe voorstelling online.

TR vanuit huis

Theater Rotterdam brengt theater bij je thuis in deze tijd van social distancing. Het gezelschap deelt digitale theatrale initiatieven voor jou en je kinderen, registraties van oude voorstellingen en documentaires zoals De Gelaarsde Poes en Stop Acting Now, podcasts en het online platform OFFBEAT.

MAAS TV

De voorstellingen Lampje, Uniform, Juffenballet en Boef worden de komende weken helaas niet gespeeld. Ook het Maaspodium is tot 1 juni 2020 gesloten. Maar via MAAS TV kun je voor een gelimiteerde periode registraties van voorstellingen zoals Loslopend Wild en De man die alles weet terugkijken. Elke dag verschijnt er een nieuwe voorstelling.

Broadway op de bank

Initiatiefnemers Rudy Hellewegen en Steven Roox gaan op pad onder de naam Broadway op de bank, waarbij ze langs gaan bij bekende en onbekende musicalsterren uit heel Nederland en jouw favoriete musicalsongs ter gehore brengen. Deze dienst wordt mogelijk gemaakt via de Live-streaming dienst van Instagram, in samenwerking met www.musicalsites.nl

Titus en Fien TV

Voor de jeugdige fans van de sprookjesmusicals van Van Hoorne Entertainment is er nu de dagelijkse live-serie ‘Titus & Fien TV – Vervelen doen we nooit!’. Tijdens het online programma beantwoorden Titus en Fien alle kijkersvragen en mogen de kinderen leuke opdrachten verzinnen voor Titus en Fien. Elke dag om 16.00 uur live op Facebook.

STRANDThuis

Muziektheatercollectie mcKASSETT komt met een online variant van de nieuwe voorstelling STRANDT. STRANDThuis gaat over buiten je comfortzone treden en ontdekken waar je je thuisvoelt. mcKASSETT voegt de daad bij het woord en presenteert STRANDThuis via de online kanalen. Bekijk nu de eerste aflevering online.

Laagland Thuis-Theater

Het jeugdtheatergezelschap Het Laagland brengt theater waar je van groeit jouw huiskamer in! Het gezelschap deelt zijn juweeltjes uit het verleden via online registraties van onder andere Gewoon Held en De Kleine Cowboy. Aangevuld met een aantal opdrachtenfilmpjes die jou en je kind(eren) op speelse wijze meevoeren in de thema’s van de voorstellingen en een kijkje geven achter de schermen.

NITE Donderdag Verwonderdag

Iedere donderdag plaatst NITE (Noord Nederlands Toneel en Club Guy and Roni) een registratie van een voorstelling online. Deze voorstelling is dan 24 uur lang gratis online te bekijken.

Scapino Avond

Zolang de theaters dicht zijn streamt Scapino Ballet Rotterdam elke maandagavond om 20:30 uur een registratie van een dansvoorstelling op Facebook. Het programma laat recente voorstellingen zien van de afgelopen vijf jaar, succesvolle producties zoals Romeo & Julia, Pablo en Pas de Deux. Behalve voorstellingen deelt Scapino dagelijks home-made video’s. Volg een online balletles, doe mee met een work-out of bekijk videodagboeken van de dansers van het Scapino Ballet.

DG&C Exclusief

Voor de trouwe theater- en musicalliefhebbers zet De Graaf & Cornelissen Entertainment in deze crisistijd enkele originele shows online. De komende periode wordt er exclusief gedurende een midweek een voorstelling op het YouTube kanaal gezet! Iedere maandag om 20:30 uur komt er een nieuwe voorstelling online. Deze voorstelling is dan een midweek lang te zien, dus tot vrijdag 21:00 uur.

Voorstellingen online

Mis je een voorstelling en wil je deze graag delen met de rest van Nederland? Laat het ons weten via info@theatersinnederland.nl en we vermelden de voorstelling in de lijst. 

Foto: Zwijnenstal – Theater Sonnevanck – Fotograaf: Sanne Peper

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link