Nederlandse artiesten vragen steun aan Minister van Cultuur

In een brandbrief aan Minister voor Cultuur, Ingrid van Engelshoven vragen meer dan duizend acteurs en regisseurs de vrije theaterproducenten financieel te steunen in de Corona crisis. De vrije theaterproducenten zorgen met elkaar voor ca. 60% van het aanbod in de Nederlandse schouwburgen en theaters. Met eigen investeringen en zonder subsidie.

Nederlandse artiesten vragen steun aan Minister van Cultuur

Door de genomen maatregelen in de strijd tegen COVID-19, beter bekend als het Coronavirus, hebben de vrije theaterproducenten al meer dan 5000 voorstellingen moeten annuleren. De acteurs en regisseurs vrezen dat producenten dit financieel niet kunnen dragen en zonder steun van de overheid zullen omvallen. En als dat gebeurt zal een hele bedrijfstak worden weggevaagd. Niet alleen de werkgelegenheid van de acteurs staat dan op het spel maar ook die van technici, kostuumontwerpers, decorbouwers, productieleiders, belichters, impresario’s en componisten.

Voor het Nederlandse publiek zal dit een enorme verschraling van het theateraanbod betekenen. Vrije theaterproducenten maken talloze jeugd- en familievoorstellingen, innovatieve musical- toneelproducties, relevante en actuele productie op locatie en bedienen daarmee heel Nederland.

Lees de brief: “Vergeet ons niet” op www.acteursbelangen.nl

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link