Bureau Buitenschot: De 10e van DE VERLEIDERS

Bureau Buitenschot: De 10e van DE VERLEIDERS in februari 2025 in première in AFAS Theater

De afgelopen jaren hebben DE VERLEIDERS negen legendarische voorstellingen gemaakt over macht, banken, vastgoedfraude, de gezondheidszorg, algoritmes en AI. Bij al deze thema’s speelt consultancy een dubieuze rol. Daarom voor de 10e: Bureau Buitenschot, de macht en wildgroei van de consultancy branche.

De cast bestaat uit Pierre Bokma, Linde van den Heuvel, Victor Löw, Steye van Dam, George van Houts en Tom de Ket. De jubileumvoorstelling van DE VERLEIDERS gaat op 26 februari 2025 in première in het AFAS Theater in Leusden en zal daar tot en met 15 maart spelen, waarna de voorstelling het land doorkruist.

De laatste voorstellingen zijn te zien van 2 tot en met 13 juli in het DeLaMar in Amsterdam.

DE VERLEIDERS, opgericht door Tom de Ket, George van Houts en Inge Bos, brengen vlijmscherpe theaterstukken met de diepgang van toneel en de urgentie en snelheid van cabaret. In alle delen worden, in wisselende samenstellingen, belangrijke bestuurlijke kwesties op satirische wijze ontrafeld en toegankelijk gemaakt voor een breed publiek.

Inmiddels zijn er negen voorstellingen gemaakt en bezochten 460.000 bezoekers voorstellingen van DE VERLEIDERS.

OVER BUREAU BUITENSCHOT

Bureau Buitenschot is een kwaad makende messcherpe satire over het bestuurlijke gezwel wat onze samenleving al twintig jaar overwoekert: het extern advies. Het Parasieten Gilde.

Een wildgroei aan organisatie-, advies- en strategie consultancies heeft bestuurlijk Nederland lamgeslagen en de democratie uitgehold. Consultants dumpen vuistdikke rapporten op de bureaus in Den Haag, terwijl gedupeerden met niets achterblijven. Want waarom zou je met belastinggeld een bevolking teisterend schandaal verhelpen, als je ook KPMG en McKinsey open deuren kan laten intrappen? Gladde jongens die iedere aansprakelijkheid van de hand wijzen en hun peilloos diepe zakken vullen met publiek geld. Uw geld.

Ondertussen is er een immer groeiende groep burgers die zich door deze praktijken steeds machtelozer en ongezien voelt. Ze kunnen geen woning krijgen, worden voor fraudeur uitgemaakt en hebben nauwelijks toekomstperspectief.

Dit onrecht is niet langer houdbaar. Wat te doen? DE VERLEIDERS geven een avond lang ongevraagd en ongezouten advies. En dat voor een bescheiden uurtarief.

Data op www.bostheaterproducties.nl

Foto: Retachi / Corné van der Stelt

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.