Comedy- en cabaretgroep De Borrelnootjez

Comedy- en cabaretgroep De Borrelnootjez

Comedy- en cabaretgroep De Borrelnootjez start donderdag 8 februari zijn nieuwe tour langs de Nederlandse theaters.

In de nieuwe theatershow ‘El7ebs’ – Marokkaans voor ‘gevangenis’ – nemen ze de Nederlandse cancelcultuur op de hak. Met 42 voorstellingen en een nieuw decor is het de grootste productie ooit voor het gezelschap.
De Borrelnootjez verkochten voor hun shows tot nu al ruim 41.000 kaartjes.

De groep wordt ook wel de Marokkaanse Jiskefet genoemd. Tijdens de coronacrisis mocht de theatergroep net als ander gezelschappen niet optreden en besloot ze zich nog meer te focussen op het posten van video’s met sketches op social media. Daardoor werden ze nog bekender. De Borrelnootjez hebben inmiddels 44.500 abonnees op YouTube, 30.000 op Instagram en 30.000 op TikTok en succesvolle series als ‘Mocro Late Night’, ‘Ramadan & Corona’ en ‘Route du Maroc’ zijn al miljoenen keren bekeken. Nog steeds posten ze twee keer per dag een nieuw filmpje. Na corona is de groep weer gaan toeren en gingen De Borrelnootjez op tournee met de succesvolle voorstelling ‘Duzyem show’. Die beleefde zijn hoogtepunt in een uitverkocht Circustheater in Scheveningen.

El7ebs

In de nieuwe theatershow ‘El7ebs’ – “una historia cancelada” – is Nederland veranderd in een dystopische dwangbuis waar je niets meer mag zeggen over iets of iemand. Voor Arnold, MischMisch, Fatah, Reza, Fou3ad en heel veel nieuwe typetjes staat hun bestaan op het spel. Kunnen zij nog zijn wie ze waren of gaan zij gebukt onder het nieuwe regime? Ze zitten als het ware gevangen in hun hoofd. De Borrelnootjez slepen hun publiek door een proces van ondervraging, gevangenebezoeken en spannende bajesmomenten. De show zit vol absurde situaties, muziek, zelfspot en slapstick. In anderhalf uur tijd spelen de acteurs Hamza en Khalid maar liefst 22 verschillende typetjes en geven ze het publiek een kijkje in hun schizofrene hoofden. Na de show ontvangen ze het publiek bij een politie line-up.

De tour start 8 februari in Theater Zuidplein in Rotterdam. Een dag later is daar de officiële première van ‘El7ebs’ (spreek uit: elchebs). Daarna volgen in februari shows in het DeLaMar theater in Amsterdam en het Beatrixtheater in Utrecht en in maart in de Leidse Schouwburg in Leiden. Daar zijn nu al kaarten voor te bestellen.

Voor de shows daarna start de verkoop binnenkort. De tournee eindigt op 22 december in Sittard.

Bron: Borrelnootjez

Leuk om te lezen