El7ebs – De Borrelnootjez

Comedy- en cabaretgroep De Borrelnootjez

De mannen nemen de Nederlandse cancelcultuur op de hak in de nieuwe theatershow ‘El7ebs’ – Marokkaans voor ‘gevangenis’.

EL7EBS

Wat gisteren nog oké was, is vandaag not done. In “EL7EBS” (GEVANGENIS), de comedy theatershow 2024 van BORRELNOOTJEZ, is Nederland veranderd in een dystopische dwangbuis waar je niets meer mag zeggen over iets of iemand. Voor Arnold, MischMisch, Fatah, Reza, Fou3ad en een hele stal aan nieuwe typetjes staat hun bestaan op het spel. Kunnen zij nog zijn wie ze waren of gaan zij gebukt onder het nieuwe regime?

Met de nieuwe show ‘EL7EBS’ is niet lachen, onmogelijk.De BORRELNOOTJEZ slepen je door een proces van ondervraging, rechtbanktorries tot aan de bajes mee. Met dit keer nog meer typetjes, absurde situaties, muziek, zelfspot en een flinke dosis slapstick geven Khalid en Hamza je een kijkje in hun schizofrene hoofden. ‘Of mag je dat niet meer zeggen?’
Na de show zien wij (Khalid & Hamza) je graag bij de “Politie line-up”
voor een meet en greet!

Speeldata El7ebs

Met 42 voorstellingen en een nieuw decor is het de grootste productie ooit voor het gezelschap. De Borrelnootjez verkochten voor hun shows tot nu al ruim 41.000 kaartjes. De groep wordt ook wel de Marokkaanse Jiskefet genoemd. Tijdens de coronacrisis mocht de theatergroep net als ander gezelschappen niet optreden en besloot ze zich nog meer te focussen op het posten van video’s met sketches op social media.

Daardoor werden ze nog bekender. De Borrelnootjez hebben inmiddels 44.500 abonnees op YouTube, 30.000 op Instagram en 30.000 op TikTok en succesvolle series als ‘Mocro Late Night’, ‘Ramadan & Corona’ en ‘Route du Maroc’ zijn al miljoenen keren bekeken. Nog steeds posten ze twee keer per dag een nieuw filmpje.

Bezoek de voorstelling in één van de theaters in Nederland.

Leuk om te lezen