Dansvoorstelling BEHIND THE iMASQ doorbreekt het taboe rondom depressie

Dansvoorstelling BEHIND THE iMASQ doorbreekt het taboe rondom depressie

Xclusiv Company maakt met BEHIND THE iMASQ depressie bespreekbaar.

Vanaf oktober 2021 staat Xclusiv Company in de Nederlandse theaters met BEHIND THE iMASQ. Een wervelende voorstelling met dans, video, muziek en spoken word, dat het taboe rondom depressie wil doorbreken.

In onze vluchtige en snel veranderende (digitale) wereld probeert vrijwel iedereen te voldoen aan (zelf)gecreëerde idealen. De drang om te moeten presteren en erbij te horen is – vooral op social media – groter dan ooit. Steeds meer (jonge) mensen ontwikkelen hierdoor een negatief zelfbeeld. Ze worden gekweld door sombere gevoelens en glijden langzaam in een depressie. Maar dat mag de buitenwereld niet weten! Dus zetten ze een masker op, om hun ware ik te verbergen.

BEHIND THE iMASQ laat zien wat voor impact sociale druk op ons heeft. De dansers in deze multimediale voorstelling zetten hun masker af en leggen hun gevoelens bloot. Met dans, video, muziek en spoken word onthullen ze, wat zich in hun werkelijkheid afspeelt. Openlijk vertellen ze over hun worsteling of ervaring met depressie en de onmacht, vooroordelen, emoties, stigma’s, sociale druk en (zelf)afwijzing die daar onderdeel van zijn.

BEHIND THE iMASQ roept op om onze maskers af te zetten en ons te ontketenen van culturele, seksuele, religieuze en sociale kaders. Laat zien wie je werkelijk bent!

“Look at me, I’m beautiful. They say I’m beautiful, I can’t see it. I keep looking at you and what you are, I’m trying to be it.” – spoken word artiest Kain Slim en artistiek leider van het gezelschap Jason R. Jeandor schreven de teksten voor BEHIND THE iMASQ.

“Kijk naar het publiek en wie jullie allemaal bij elkaar hebben gebracht. Zo mooi om te zien: zo divers, de liefde, humaniteit, toegewijdheid, de connectie die gemaakt wordt, de integratie. Kijk naar jullie publiek, jong, oud, multicultureel. Dit moeten jullie nimmer loslaten, maar koesteren.” – Oud-ballerina en docente Dansacademie

De tour start met een première op 13 oktober in Theater Zuidplein te Rotterdam en eindigt op 28 januari (2022) in De Goudse Schouwburg.

Kijk voor meer informatie op www.xccc.nl/behind.

 

Over Xclusiv Company
Xclusiv Company is een grootstedelijk gezelschap uit Rotterdam. Met passie creëren
wij kunstzinnige ervaringen, die verschillende doelgroepen aantrekken, inspireren, betrekken en verbinden. Al meer dan 15 jaar vervullen wij een voortrekkersrol in het doorbreken van creatieve en sociaal-maatschappelijke kaders.

Vanuit een sterk gevoel van authenticiteit, diversiteit en artisticiteit maken wij spraakmakende voorstellingen. Van binnenuit ontsluiten wij verhalen – van kleine, persoonlijke verhalen tot grote, actuele thema’s – waarin het publiek zichzelf en anderen in kan herkennen en ontdekken.

Wij laten hedendaagse dans en multimedia samensmelten tot unieke creaties, die ertoe doen, mensen raken, verschil maken en de maatschappij verrijken. De uitwisseling die ontstaat als verschillende subculturen elkaar ontmoeten, is het snijvlak waarop Xclusiv opereert.

www.xccc.nl

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link