De Goudse Schouwburg Gouda

Boelekade 67, 2806 Gouda | 0182 513 750 | Google maps

De Goudse Schouwburg Gouda

De Goudse Schouwburg Gouda. U vindt de Goudse Schouwburg, zoals de naam al zegt, in de stad Gouda. Dit theater in Zuid-Holland is geopend in 1992 en het is gevestigd aan de Boelekade. Het theater bestaat uit een grote theaterzaal waar plaats is voor 813 bezoekers. Ook is er een kleinere zaal met 232 zitplaatsen voor de bezoekers.

Geschiedenis de Schouwburg

De geschiedenis van de Goudse Schouwburg theater gaat helemaal terug tot het jaar 1854. In dit jaar werd Sociëteit Ons Genoegen opgericht. Deze sociëteit had de zaal Kunstmin in eigendom. De Nieuwe Schouwburg werd in het jaar 1913 naast deze zaal gebouwd.

Meer dan vijftig jaar lang werd dit gebouw verhuurd aan een stichting waarin deze sociëteit en de gemeente Gouda deelnamen. Na 1971 kwam de schouwburg in zijn geheel in handen van deze stichting. In 1992 werd de schouwburg afgebroken, even eerder dat jaar was het nieuwe theater al geopend.

Theaterprogramma de Goudse Schouwburg

De Goudse Schouwburg werd in 2011 uitgeroepen tot ‘Theater van het Jaar’ door de Vereniging van Vrije Theaterproducenten. Als pluspunten van het theater werden onder andere de gepassioneerde benadering van het theatervak en de persoonlijke benadering genoemd.

Zakelijke evenementen

Naast theatervoorstellingen is de Goudse Schouwburg bij uitstek geschikt voor allerlei zakelijke evenementen. Uiteraard is er veel ervaring op het gebied van de ontvangst van grote groepen mensen. De medewerkers zijn er in gespecialiseerd om complexe technische draaiboeken te volgen en iedereen met de grootst mogelijke gastvrijheid te ontvangen.

Zowel de theaterzalen als de verschillende foyers zijn beschikbaar voor zakelijke evenementen en zijn samen of los te boeken. Van vergaderingen tot congressen tot bedrijfsfeesten, er is van alles mogelijk in de Goudse Schouwburg. De Goudse Schouwburg, gaat uw voorstelling te boven!

Agenda Goudse Schouwburg

In de Goudse Schouwburg kunt u terecht voor een uitgebreide en veelzijdige programmering. Van de nieuwste musicals tot grappige cabaretvoorstellingen, er is echt voor ieder wat wils!

bekijk-de-programmering

 

 

Contactgegevens De Goudse Schouwburg Gouda

Boelekade 67
2806 AE Gouda
Telefoon: 0182 – 513 750

Website

Afbeelding: Robbertvanheuven.nl

Leuk om te lezen

Op deze pagina van Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop. 

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.