Theater van het jaar

Theater van het jaar 2015

Theater van het jaar

Elk jaar wordt de Theater van het Jaar-prijs uitgereikt in Nederland. Dit evenement wordt georganiseerd door de Vereniging Vrije Theaterproducenten.

VVTP

Vereniging Vrije Theaterproducenten, kortweg VVTP, is een vereniging die streeft naar een vruchtbare samenwerking tussen niet-gesubsidieerde producenten op het gebied van toneel, opera, muziek, cabaret, musical en overige podiumkunsten.

De Vereniging bestaat uit veertien theater- en muziekproducenten die ongeveer 60% van het podiumaanbod in Nederland verzorgen. VVTP zorgt ervoor dat de samenwerking stimulerend werkt voor ontwikkeling van bijzondere theater- en muziekproducties. Ook komt de vereniging op voor de gezamenlijke belangen van de afzonderlijke leden.

Kwaliteit en professionaliteit zijn heel belangrijke voorwaarden van de leden.
Jaarlijks reikt de VVTP de Theater van het Jaar Prijs uit. Deze prijs is voor een theater die volgens de leden het beste scoort op een aantal criteria. Een combinatie van professionaliteit en liefde en passie voor het theater staat centraal. De leden van de VVTP gaan te rade bij acteurs, technici, productieleiders en andere medewerkers.

Alle theaters worden beoordeeld op het functioneren van onder andere:

• Publiciteit
• Betrokkenheid bij de spelers
• Financiën
• Techniek
• Gastvrijheid
• Functionaliteit

Uiteraard gaat het ook om de uitstraling van het theater. Te denken aan de website, het gebouw, klantvriendelijkheid en het ondernemerschap. Al met al is dit een uitgebreid proces waarin vele kanten worden beoordeeld.

De leden van de VVTP

De leden van de VVTP zijn 14 theater- en muziekproducenten, waaronder:

Albert Verlinde Entertainment
• Agents After All BV
Bos theaterproducties
Dommelgraaf
• Eigen Naam B.V
George Visser Productions
Joop van den Ende Theaterproducties
Niehe van Lambaart Theaterproducties
Rick Engelkes Producties
• PUURee
Senf Theaterpartners

Kijk voor de complete en actuele lijsten op www.vvtp.com

Nominaties theater van het jaar

Ieder jaar wordt er na een lange periode van beoordelen een aantal theaters genomineerd. Het is de VVTP er om te doen dat theaters zich telkens stimuleren om zich maximaal in te blijven zetten om in hun regio de mooiste, leukste, doeltreffendste voorstellingen aan te bieden aan het publiek, dat producenten de voorstellingen in de theaters verkopen en tot hun recht laten komen.

Producenten werken zonder enige vorm van subsidie en het is daardoor van essentieel belang dat de VVTP de theaters blijft stimuleren. Het winnende theater mag zich een jaar lang Theater van het Jaar noemen! Een prijs die ieder theater graag wint.

Overige activiteiten van de VVTP

Naast het uitreiken van de Theater van het Jaar-prijs zet de vereniging zich in voor de gehele theaterbranche. Zo maakte de VVTP zich onder andere hard voor het terugdraaien van de btw-verhoging op podiumkunsten.

Theaters in Nederland

Net als de VVTP draagt ook Theaters in Nederland haar steentje graag bij aan de gehele theaterbranche. Met onze theaterwebsites proberen wij een bijdrage te leveren voor de theaterliefhebber in Nederland.

Voor elke provincie is een eigen website opgezet met alle theaters in betreffende provincie. Hier kunt u terecht voor informatie over de theaters, maar natuurlijk ook voor welke voorstellingen er staan geprogrammeerd.

Daarnaast lichten wij leuke en bijzondere voorstellingen uit, dit zijn echte toppers in het genre. Theaters in Nederland biedt voor ieder wat wils!

https://www.youtube.com/watch?v=YN2G9ZJ_wQQ

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.