De ontdekking van de hemel toneel

De ontdekking van de hemel toneel

Het meesterwerk van Mulisch nu voor het eerst op het toneel in veel theaters in Nederland met De ontdekking van de hemel.

Meesterwerk

‘Het beste Nederlandstalige boek aller tijden’ is de mooie bekroning die dit meesterwerk van Harry Mulisch ontving. Het inmiddels legendarische 900 pagina’s tellende boek vol symboliek, humor en liefde werd verfilmd en is nu voor het eerst bewerkt voor toneel. Theaterprogrammeurs verplaatsen in theaterbezoekers.

Ze schatten in wat theaterbezoekers leuk zou kunnen vinden. Een theaterbewerking van Harry Mulisch’ bestseller De ontdekking van de hemel stond al heel lang op het verlanglijstje van producent Hummelinck Stuurman. En misschien is dit wel het grootste toneelavontuur van de reeks!

Het verhaal

De ontdekking van de hemel is het verhaal over de intense vriendschap van Onno Quist en Max Delius. Samen raken ze in de ban van de mooie celliste Ada Brons. Zij krijgt een relatie met Max en vervolgens met Onno. Dan blijkt Ada zwanger.

Bij de geboorte is niet alleen onbekend wie van de twee de vader is, maar ook welke allesomvattende missie dit kind te wachten staat. Een missie die in deze bewerking blijkt te worden beïnvloed door het personage Mulisch zelf.

Cast

De ontdekking van de hemel wordt onder meer gespeeld door; Waldemar Torenstra, Sieger Sloot, Lieneke Le Roux, Genio de Groot, Lidewij Mahler en Marijn Claes. Deze toneelvoorstelling wordt in vele theaters in Nederland opgevoerd.

Andere voorstellingen van Hummelinck Stuurman Theaterproducties zijn onder andere.

Bron: Hummelinck Stuurman Theaterproducties