Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht speelt niet meer in de theaters.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

Toneel voorstelling Moesson

Toneel voorstelling Moesson

Met onder andere Bram van der Vlugt, Kitty Courbois en Thom Hoffman in een indrukwekkende voorstelling Moesson over ons Indische verleden, geschreven door Eric Schneider. Acteur Eric Schneider bewerkte dit stuk onlangs tot een roman, Een tropische herinnering, waarover Willem Nijholt schreef: ‘Wat een boeiend boek!

Eric Schneider schrijft zijn verhalen onderkoeld, maar weet juist daardoor diepe emoties op te wekken.’

Het verhaal

Elk jaar komen de diplomaat Ferdy Aronius, zijn moeder en haar vroegere geliefde Mees Stork bij elkaar om de bombardementen op Hiroshima en Nagasaki te ‘vieren’. De verwoestende bommen maakten een einde aan de Japanse bezetting van Nederlands-Indië en markeerden tegelijkertijd het einde van het koloniale tijdperk, de mooiste tijd van hun leven.

De drank vloeit rijkelijk en naarmate de avond vordert, neemt de openhartigheid van het gezelschap toe. Voor het eerst komt de schokkende waarheid over de dood van de broer van Ferdy op tafel, met grote consequenties voor de banden tussen de drie personen.

Moesson is, na Emma’s Feest, Oude Meesters en La Paloma, de vierde voorstelling in de serie Toneel Plus van Hummelinck Stuurman Theaterbureau, die zich richt op creëren van de mogelijkheid gelouterde acteurs op leeftijd en nog steeds op het toneel onder de noemer ‘Toneel Plus’ te zien zijn.

Waar

Moesson is onder andere te zien in het Fulcotheater, Theater de Veste, de Nieuwe Nobelaer, Theater Hotel de Oranjerie

Bron: Hummelinck Stuurman Theaterbureau