De Tina Turner Musical komt naar Nederland!

TINA de musical

De Tina Turner Musical komt naar Nederland
4.6 -------- (7 beoordelingen)
Beoordeling

Na succesvolle producties in West End en Hamburg beleeft de eerste en enige geautoriseerde musical over ‘The Queen of Rock’ zijn Nederlandse première op 9 februari 2020 in het Beatrix Theater in Utrecht!

Tina Turner Musical komt naar Nederland

Na staande ovaties en uitverkochte voorstellingen in Londen’s West End, de succesvolle Duitse première in Hamburg afgelopen weekend en een Broadway productie in de maak, komt de veelgeprezen musical volgend jaar naar het thuisland van Stage Entertainment. Albert Verlinde, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland:

“Sinds ik de wereldpremière van TINA – De Tina Turner Musical bijwoonde in Londen heeft het indrukwekkende levensverhaal van Tina Turner mij niet meer losgelaten. Haar leven is nooit eerder op zo’n authentieke en krachtige manier getoond. De musical vertelt een eerlijk en tegelijkertijd ongelooflijk succesverhaal, verweven met Tina’s talloze wereldhits. Het Nederlandse publiek kan zich opmaken voor een show die je móet zien, een onvergetelijke theaterervaring”.

Tina Turner de musical

Een meisje uit Nutbush, Tennessee, dat uitgroeit tot de onbetwiste ‘Queen of Rock ‘n ’ Roll’. Tina Turner brak niet alleen alle regels, ze maakte de regels. Deze nieuwe musical onthult het nooit eerder vertelde verhaal van een vrouw die alle vooroordelen over leeftijd, kleur en geslacht heeft getart en bevat haar meest geliefde hits zoals ‘Simply The Best’, ‘What’s Love Got To Do With It’, ‘Private Dancer’ en ‘We Don’t Need Another Hero’.

Lees meer over de musical Tina Turner

De zoektocht naar Tina

De zoektocht naar de hoofdrol van Tina Turner en acteurs, zangers en dansers voor de Nederlandse productie is gestart. Geïnteresseerde artiesten kunnen meer informatie vinden op www.tinaturnerdemusical.nl/audities

Tina Turner – een internationale ster

Tina Turner bepaalde een muzikaal tijdperk, met haar onmiskenbare stemgeluid en haar buitengewone podium performance. Met 180 miljoen verkochte platen, is ze nog altijd een van de meest succesvolle artiesten wereldwijd. De ‘Queen of Rock’ heeft elf Grammy Awards gewonnen en haar live concerten zijn door miljoenen mensen bezocht. Ze verkocht meer concertkaarten dan welke andere soloartiest in de muziekgeschiedenis. Tina Turner zette in 1988 een wereldrecord neer met een liveconcert voor 188.000 toeschouwers in Rio de Janeiro. De concerten die ze in 2009 gaf tijdens haar afscheidstournee werden uitgebreid van zeven naar zestien concerten wegens de grote vraag naar kaarten.

TINA – De Tina Turner Musical internationaal

De veelgeprezen productie TINA – De Tina Turner Musical beleefde zijn wereldpremière in april 2018 in het Aldwych Theatre in Londen. De show brak vervolgens alle box office records van het Aldwych Theatre en speelt nog steeds voor uitverkochte zalen op West End. De musical werd onlangs genomineerd voor drie prestigieuze Olivier Awards. De Duitse productie van TINA ging op zondag 3 maart in première in het Stage Operettenhaus in Hamburg, in het bijzijn van Tina Turner. Voor de Duitse versie van de musical zijn inmiddels al meer dan 150.000 tickets verkocht. Een Broadwayproductie is in de maak en TINA – De Tina Turner Musical zal in het najaar van 2019 zijn Broadwaypremière beleven.

Een productie van Stage Entertainment

TINA – De Tina Turner Musical is een eigen productie van Stage Entertainment, oorspronkelijk geproduceerd door Stage Entertainment, Joop van den Ende en Tali Pelman in nauwe samenwerking met Tina Turner. De musical is door Tina Turner geautoriseerd als de enige musicalproductie over haar leven.

Bron: Stage Entertainment

De Tina Turner Musical komt naar Nederland
4.6 -------- (7 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Leuk om te lezen

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link