Deventer Schouwburg Deventer

Leeuwenbrug 2, 7411 TJ Deventer | 0900 3000200 | Google maps

Deventer Schouwburg

Al in 1870 begon de geschiedenis van de Deventer Schouwburg. Er werd een schouwburgvereniging opgericht en als eerste speelplaats werd een bestaand komediezaaltje achter een café-restaurant gebruikt.

Deventer Schouwburg

Later werden de voorstellingen ondergebracht in een groter nabijgelegen pand, maar ook deze locatie was niet ideaal.

In 1954 werd een totaal nieuw theater gebouwd, dat al snel na de opening uitgroeide tot een van de drukst bezochte theaters van Nederland. Na een grote verbouwing werd in 1995 de Deventer Schouwburg feestelijk geopend. Sindsdien bestaat het theater uit een tweede kleine zaal, betere parkeermogelijkheden en een verbeterde ligging, namelijk pal tegenover het station.

Het theater wil zich ontwikkelen als een open ‘huis voor de kunst’. Deventer Schouwburg: een paleis voor dromen en illusies!

Mogelijkheden binnen Deventer Schouwburg

De schouwburg beschikt over meerdere afsluitbare foyers die u voor een kleine prijs kunt huren. Koffie, thee en uiteraard Deventer koek zijn hierbij inbegrepen.

Agenda Deventer Schouwburg

Ook dit jaar heeft de Deventer Schouwburg weer een leuk en zeer veelzijdig theaterprogramma samen gesteld. Van een avondje lachen bij cabaret tot een ontroerende dansvoorstelling, er is voor ieder wat wils!

Contactgegevens Deventer Schouwburg Deventer

Leeuwenbrug 2 7411 TJ Deventer
Telefoon: 0570 – 683 500
E-mail: info@deventerschouwburg.nl

 Bezoek de website

Leuk om te lezen