Zwolse Theaters – Schouwburg Odeon en Theater de Spiegel

Blijmarkt 25, 8011 Zwolle | 0900 1435 | Google maps

Zwolse Theaters

Er zijn in Zwolle twee theaters te vinden. Beide theaters worden samen door de stichting Zwolse Theaters geëxploiteerd. Het gaat om Schouwburg Odeon en Theater de Spiegel. Het grotere theater van de stad Zwolle is De Spiegel.

De Spiegel is echt hét podium voor de bekende namen, grote musicals en opera’s. Het kleinere Schouwburg Odeon is meer geschikt voor de wat intiemere voorstellingen van vaak minder bekende artiesten.

Schouwburg Odeon

Schouwburg Odeon wordt ook wel het Zwolse huis van theater genoemd. Het is dé culturele hangout van de stad Zwolle. De historie van Odeon gaat al decennia lang terug. Al in het begin van de negentiende eeuw, in 1814 om precies te zijn, werd er een speciale komediezaal gebouwd in Zwolle.

In de loop der jaren volgden er vele verbouwingen, renovaties en uitbreidingen. Het theater werd in het jaar 1957 door de gemeente overgenomen. Toen volgde weer een grootscheepse verbouwingsronde, net als in de jaren ’80. De schouwburgzaal, Hemminkzaal genoemd, bleef door de jaren heen authentiek. Tegenwoordig staat de zaal op de lijst van Rijksmonumenten.

In 2006 kwam er een volledig nieuwe theaterzaal. De zaal werd ontworpen door architecten Greiner en Van Goor. Deze zaal biedt ook ruimte aan de grotere musicals, opera’s, balletten en andere grote shows. In datzelfde jaar werd ook het nieuwe theater De Spiegel in de Overijsselse hoofdstad geopend.

Andere mogelijkheden van Schouwburg Odeon

Naast natuurlijk het programmeren van vele theatervoorstellingen, biedt Schouwburg Odeon nog veel meer mogelijkheden. U kunt er bijvoorbeeld overdag terecht voor een lekker kopje koffie en informatie over de culturele activiteiten. Daarnaast is de schouwburg de ideale plek voor een zakelijk evenement.

Er kunnen bijvoorbeeld ook jaarvergaderingen, tentoonstellingen, diners en recepties worden gehouden. U kunt een zakelijk uitje naar het theater zo groots maken als u zelf wilt, de mogelijkheden zijn eindeloos. Odeon heeft verschillende arrangementen samengesteld voor allerlei bijeenkomsten.

Theater De Spiegel

De Spiegel is een gezellig theater in Zwolle. Het theater werd in 2006 geopend door (toenmalig) koningin Beatrix. Net als Schouwburg Odeon valt De Spiegel onder de exploitatie van Zwolse Theaters. Uniek aan De Spiegel is het beweegbare plafond, er is geen enkel ander theater in Nederland dat dit ook heeft. Het beweegbare plafond zorgt voor een goede akoestiek.

Er zijn zo’n 850 zitplaatsen beschikbaar. Met het plafond op de hoogste stand kunnen er zelfs 1.000 mensen terecht. Dit wordt vaak gedaan bij grote concerten, maar hij intiemere toneelstukken wordt het plafond vaak juist in de laagste stand gezet. Op deze manier verdwalen de stemmen niet in de grote ruimte.

De Spiegel bestaat uit een zaal met twee balkons, met verhoogd plafond drie balkons. De zaal is gebouwd in hoefijzervorm, dit zorgt voor een goed contact tussen publiek en podium.

Agenda Zwolse Theaters

Benieuwd naar de verschillende voorstellingen in de Zwolse theater? Deze kunt u via onderstaande button bekijken.

Contactgegevens Zwolse Theaters

Schouwburg Odeon
Blijmarkt 25
8011 ZZ Zwolle

Theater De Spiegel
Spinhuisplein 14
8011 ND Zwolle

Telefoon: 0900-1435 (0,45 ct/pm)
E-mailadres: [email protected]

 Bezoek de website

.

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.