Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht speelt niet meer in de theaters.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

De Koning van Amsterdam

FREEDOM - Club Guy & Roni

Freedom is, na HappinessPhobia en LOVE een nieuwe Club Guy & Roni voorstelling over menselijke emoties en waarden. Vertrekpunt voor de dansvoorstelling is het verhaal van Mohamedou Ould Slahi, die 14 jaar vastzat in Guantanamo Bay. Hij beschreef zijn verhaal in zijn boek The Guantanamo Diaries dat onlangs werd verfilmd als The Mauritanian). Ould Slahi schrijft de originele tekst voor de voorstelling, en verbindt zich als ‘writer in residence’ een jaar lang aan NITE (Club Guy & Roni + Noord Nederlands Toneel) en cultureel centrum De Balie, voor het seizoen 21-22.   

Freedom is een explosieve, high-energy en ontroerende dansvoorstelling, in de (inmiddels 20-jarige) traditie van Club Guy & Roni. De voorstelling wordt gemaakt door Roni Haver en Guy Weizman, en gespeeld door het prijswinnende ensemble van dansers en muzikanten van Club Guy & Roni  en Slagwerk Den Haag. 

Mohamedou Ould Slahi – residentie 

De voorstelling Freedom maakt deel uit van een groter programma rondom het thema vrijheid van zowel Cultuurcentrum De Balie als NITE. Gezamenlijk werken de organisaties aan de komst van Ould Slahi naar Nederland. Ould Slahi schrijft niet alleen de tekst voor de voorstelling maar levert voor De Balie ook bijdragen aan het “Vrijdenkersfestival “Stadslucht maakt vrij” en het programma dat langs MBOopleidingen reist: Nationaal gesprek over vrijheid. Daarnaast werken NITE en De Balie aan een aparte programmering voor in het online theater NITE hotel, ook rondom het thema vrijheid en gericht op een internationaal publiek.  

Speellijst FREEDOM

De première vindt plaats op 16 oktober 2021 in SPOT Stadsschouwburg in Groningen, daarna volgt een uitgebreide tournee door Nederland. Op 30 & 31 oktober 2021 is de voorstelling te zien in ITA Amsterdam.  

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.