Stadsschouwburg Groningen

Turfsingel 86, 9711 VX Groningen | 050 368 0111 | Google maps

Stadsschouwburg Groningen

SPOT Groningen is de organisatie achter De Oosterpoort en de Stadsschouwburg.

SPOT Groningen

De zaal aan de Turfsingel is klassiek ingedeeld met drie boven elkaar liggende rijen balkons. Het gebouw heeft een ingrijpende renovatie ondergaan tussen 1976 en 1984, nadat het erg in verval was geraakt. De achterkant van de schouwburg herbergt nog een klein podium, het Kruithuis genaamd. Dit podium biedt plaats aan zo’n 100 toeschouwers en wordt dan ook alleen gebruikt voor kleine voorstellingen.

De locatie aan de Trompsingel heeft twee concertzalen. De grote zaal bestaat deels uit een amfitheater dat 1.150 zitplaatsen heeft. In de kleine zaal zijn 450 zitplaatsen, maar er worden ook regelmatig optredens gegeven in de andere ruimtes van het pand. Bekendste evenement op deze locatie is waarschijnlijk het jaarlijks gehouden Noorderslag, tegenwoordig onderdeel van vierdaags festival Eurosonic Noorderslag. Het Noord Nederlands Orkest is vaste bespeler.

SPOT Groningen heeft een gevarieerd programma en er treden regelmatige grote namen op. Onder andere toneel, dans, jeugdtheater, cabaret en muziek vindt hier een podium.

Agenda SPOT Groningen

Contactgegevens SPOT Groningen

Turfsingel 86
9711 VX Groningen

Telefoon: 050 – 368 0111

 Bezoek de website

Routebeschrijving Stadsschouwburg Groningen

De Stadsschouwburg staat in het hartje van Groningen. Midden in de binnenstad. Het makkelijkste om bij de Stadsschouwburg te komen is met het openbaar vervoer. De vele P+R opstapplaatsen buiten de stad zorgt voor ruimte, gemak en goedkoop (op vele plaatsen zelfs gratis) parkeren. Foto: Sander de Jong via wikimedia

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.