Hanneke Braam in de running voor prestigieuze Regieprijs 2019

Hanneke Braam in de running voor prestigieuze Regieprijs 2019

No review found! Insert a valid review ID.

Hummelinck Stuurman heeft twee ijzers in het vuur voor de uitreiking van de prestigieuze theaterprijzen tijdens het Gala van het Nederlands Theater. 

Hanneke Braam in de running voor prestigieuze Regieprijs 2019

Theaterproducent Hummelinck Stuurman verheugt zich op de uitreiking van de theaterprijzen. Komende zondag tijdens het Gala van het Nederland Theater maakt niet alleen Hanne Arendzen kans op een Theo d’Or voor haar rol in Van de koele meren des doods. Met Turks Fruit – in de regie van Hanneke Braam – heeft de producent een tweede ijzer in het vuur. De voorstelling werd door de jury geselecteerd voor het Theater Festival als één van de vijf beste grote zaalvoorstellingen en daarmee maakt de pas 40-jarige Braam kans om zondagavond de Regieprijs 2019, voor meeste indrukwekkende regie, in ontvangst te mogen nemen.

Met de nominaties van zowel Hanne Arendzen als Hanneke Braam / Turks Fruit onderstreept Hummelinck Stuurman opnieuw neus te hebben voor talent. Braam startte haar carrière bij het theaterbureau als regieassistent en maakte er met Twee Vrouwen haar regiedebuut voor een grote zaalproductie. Turks Fruit is, na Roem en Genoeg nu over jou! alweer de vierde samenwerking voor de grote zaal. Daarnaast regisseerde ze voor de Parade o.a U bent mijn moeder en is zij de vaste regisseuse van cabaretier Anne Neuteboom die dit jaar genomineerd is voor de Neerlands Hoop. Hanneke Braam is de oprichter van Braamtheater dat zich richt op het spelen van eenakters op locatie. 

Hanne Arendzen liep haar stage bij Hummelinck Stuurman in Tjechov3: De meeuw en speelde een alom bejubelde hoofdrol in Eline Vere. Volgend seizoen is zij bij het theaterbureau te zien in De liefde begraven.

Grootste producent nieuw Nederlands toneel

Hummelinck Stuurman heeft, na het produceren van meer dan veertig nieuwe Nederlandse toneelvoorstellingen in de afgelopen tien jaar, een structurele plek veroverd binnen het Nederlandse toneelaanbod. In een aantal schouwburgen en theaterzalen zou zonder Hummelinck Stuurman toneel niet of nauwelijks vertegenwoordigd zijn. Het uitbrengen van nieuw Nederlands toneel is voor een ongesubsidieerde producent niet zonder risico’s. Toch kiest Hummelinck Stuurman Theaterproducties ervoor zich te focussen op nieuwe titels om hiermee nieuw talent een kans te geven en het theateraanbod te verrijken. Al eerder werden voorstellingen van Hummelinck Stuurman geselecteerd voor de theaterprijzen zoals Oom Wanja in 2012. Hummelinck Stuurman won meerdere keren de toneelpublieksprijs en vele acteurs wonnen voor hun rol in een Hummelinck Stuurman productie een Louis d’Or of Theo d’Or.

 

No review found! Insert a valid review ID.

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link