Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht is op het moment niet meer beschikbaar.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

Het Meisje van Yde

Het Meisje van Yde

 

Openluchttheater ‘Het Meisje van Yde’ krijgt steeds meer vorm nu er druk gerepeteerd wordt. Naast Lisanne Dijkstra maakt de bekende acteur Peter Tuinman zijn opwachting als de verteller in het stuk dat zich afspeelt in Yde. De samenwerking met het verenigingsleven van Yde en Vries krijgt ook steeds meer vorm. Zoals toneelvereniging Erica, het Bloemenkoor en diverse muzikanten uit de regio. Maar dat niet alleen: iedereen in het dorp werkt ondertussen achter de schermen mee aan deze productie. Of het nou een deel van de schuur is voor opbouw van het decor of het regelen van vervoer van materialen. In Yde helpen ze elkaar. Dat maakt deze productie extra leuk om te bekijken. De première staat gepland voor 12 mei 2018, daarna volgen nog zeven voorstellingen. Tickets zijn nu verkrijgbaar.

Eén van de bekendste museumiconen uit de Nederlandse geschiedenis werd in mei 1897 ontdekt in het veen in de buurt van het dorpje Yde. Wie was ze en wat is er met haar gebeurd? Was ze slachtoffer of eigenlijk een heldin? Nog altijd zijn er veel vragen rondom de dood van het jonge meisje, waardoor ze een van de grootste mysteries van de gemeente Tynaarlo is.

Het verhaal van de heldin

We gaan er vanuit dat het meisje is geofferd. Maar was dit wellicht haar eigen keuze? Gaat hier een bijzonder verhaal aan vooraf? Wat heeft er toe geleid dat wij haar 120 jaar geleden op deze manier hebben gevonden? En wat hebben de Romeinen hier mee te maken? In een wervelende openluchttheaterstuk komt ‘Het Meisje van Yde’ tot leven en zijn we getuige van een bijzonder, onverwacht verhaal. Het verhaal van een heldin.

Deze theatervoorstelling wordt geregisseerd door Karin Noeken (Vrouw Holland) naar een script van Just Vink (Theater te water) en geproduceerd door Langhout Theaterproducties BV. Janko van Barneveld (Shakespeare Diever) zorgt voor mooie decors en Fokko Jelsma voor de prachtige kostuums. Jasper Westerhof is de componist. Tickets zijn nu verkrijgbaar voor € 16,50 via www.festyvals.nl/meisjevanyde

Festyvals

Vanaf mei 2017 mag de gemeente Tynaarlo zich de Culturele gemeente van Drenthe noemen. Een jaar lang kan iedereen genieten van allerlei culturele festiviteiten, ook wel FesTYvals genoemd. Het thema is ‘Historie met een knipoog’. De Festyvals vinden dan ook plaats rond een aantal cultuurhistorische kernpunten, zoals het Meisje van Yde, Berend Botje en de Rijksluchtvaartschool in Eelde. Meer informatie is te vinden op de website van het culturele jaar, www.Festyvals.nl op de Facebookpagina of download de Festyvals app.

Speellijst Het Meisje van Yde

Deze voorstelling is afgelopen! Kijk bij de andere toneelvoorstellingen voor een leuke avond uit!

 

Helaas, er zijn geen video’s beschikbaar.

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link