Het Nationale Toneel

Het Nationale Toneel

Het Nationale Toneel
5 -------- (1 stem)
Beoordeling

Het Nationale Toneel is een van de grote theatergezelschappen van Nederland en het stadsgezelschap van Den Haag. Zij brengen onder artistieke leiding van Theu Boermans een wereldrepertoire dat inzoomt op de dilemma’s en uitdagingen van onze tijd.

 

Het Nationale Toneel is te zien in de schouwburgen en vlakke vloertheater in Den Haag en in het land. Met voorstellingen voor volwassenen en jeugd (NTjong). Rondom de voorstellingen verzorgen we educatie projecten en Babel, het nieuwe politiek-maatschappelijke programma van het Nationale Toneel.

Het stadsgezelschap van Den Haag

Het Nationale Toneel is het stadsgezelschap van Den Haag en het grootste gezelschap van Nederland. Ze vertellen de verhalen van deze tijd, voor mensen in deze tijd aan de hand van het klassieke en moderne theaterrepertoire. Het gezelschap is te zien in de theaters in Nederland en daarbuiten, met voorstellingen voor volwassenen en jeugd (NTjong). Toneel dat raakt, vermaakt en aanzet tot nadenken. Rondom de voorstellingen verzorgen ze educatieve projecten en Babel, het nieuwe politiek-maatschappelijke programma van het Nationale Toneel.

In seizoen 2014-2015 brengt het Nationale Toneel in de grote zaal en op de vlakke vloer de volgende producties: As you like it, De theatermaker, Blauwdruk voor een nog beter leven, Drie zusters, Elektra (coproductie NTGent), Genesis, Kamishibai, Leo & Lena, Op een mooie Pinksterdag, Polleke, Tasso en Vrijdag.

De artistieke leiding

Het Nationale Toneel staat onder artistieke leiding van regisseur Theu Boermans en heeft een ensemble van zeventien acteurs in vaste dienst. Johan Doesburg, Noël Fischer (NTjong), Hans van den Boom (NTjong) en Casper Vandeputte zijn als vaste regisseurs aan het gezelschap verbonden.

Het Nationale Toneel is ontstaan uit De Haagse Comedie. Dit toneelgezelschap werd in 1947 opgericht door Cees Laseur. Veel bekende acteurs hebben bij de Haagse Comedie gespeeld, zoals Ko van Dijk, Paul Steenbergen en Anne Wil Blankers. In 1988 ontstond uit de Haagse Comedie het Nationale Toneel. In de afgelopen 25 jaar heeft het Nationale Toneel zich ontwikkeld tot een gerenommeerd instituut in de Nederlandse toneelsector.

Het Nationale Toneel wordt structureel ondersteund door de Gemeente Den Haag, Ministerie van OCW, Twynstra Gudde en Van der Feltz.

Bekijk meer informatie over Het Nationale Toneel.

 

Het Nationale Toneel
5 -------- (1 stem)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link