Introdans streamt PRETPAKKET van Inbal Pinto

Introdans streamt PRETPAKKET van Inbal Pinto

Zaterdag 6 maart vanuit Stadsschouwburg Nijmegen.

Introdans streamt PRETPAKKET van Inbal Pinto

Op zaterdag 6 maart om 20.00 uur is de familievoorstelling PRETPAKKET eenmalig online te zien. Rechtstreeks vanuit het theater in Nijmegen dansen de dansers van Introdans de huiskamer in. De voorstelling bestaat uit het humoristische werk van de Israëlische choreograaf Inbal Pinto. Kaarten zijn te koop via Stadsschouwburg Nijmegen.

In PRETPAKKET danst Introdans de integrale versie van Wrapped. Delen uit dit ballet stonden eerder ook al op toneel. Hele zalen vol kinderen ‘klakten’ al mee met het hilarische duet met de ‘klakkende’ danseressen. Artistiek directeur Roel Voorintholt wilde hier graag een vervolg aan geven. Zo ontstond het idee voor PRETPAKKET, een programma geheel gewijd aan het werk van Inbal Pinto.

Wrapped

In Wrapped versmelten humor en poëzie in een visueel rijke, denkbeeldige wereld tot, zoals Pinto zegt, een ‘stadslegende’. Een kerstboom, hoedjes van papier, regenjassen, romantische jurken, een vogel, dansers op stelten en nog veel meer maken dat de choreografie de fantasie prikkelt voor jong en oud. Voor Wrapped, een van haar eerste creaties, ontving Inbal Pinto diverse prijzen, waaronder een prestigieuze Amerikaanse Bessie Award. De pers typeerde het werk van de Israëlische choreografe destijds als ‘een hap frisse lucht’.

De stream van PRETPAKKET vindt plaats op zaterdag 6 maart om 20.00 uur. Een ticket kost €2,99 en is verkrijgbaar via Stadsschouwburg Nijmegen (www.stadsschouwburgendevereeninging.nl)

Meer Introdans online?

De Introdans Thuisbioscoop is terug! Verschillende dansfilms en –documentaires zijn online te bekijken. Wekelijk voegt Introdans nieuwe video’s aan de Thuisbioscoop toe. Alle video’s (m.u.v. FANTASIA Online) zijn gratis te bekijken. Kijk op introdans.nl/thuisbioscoop voor meer informatie en het aanbod.

 

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link