JOSEPHINE B – een leven revue

JOSEPHINE B – een leven revue

De Graaf en Cornelissen Entertainment brengt levensverhaal Josephine Baker naar de theaters in Nederland.

JOSEPHINE B – een leven revue

Josephine Baker werd in 1906 geboren in Saint Louis/Missouri en verwierf in 1937 de Franse nationaliteit. Ze was veel meer dan de eerste zwarte superster. Als spionne sloot ze zich aan bij het Franse verzet. Ook gebruikte ze haar naam en roem in de strijd tegen rassendiscriminatie.

Ze adopteerde twaalf kinderen om de wereld te laten zien dat huidskleur en religie er niet toe doen. Met hen woonde ze in Kasteel Les Milandes in Frankrijk. In 1963 was Josephine Baker, op 57-jarige leeftijd, de enige vrouw die voor menigte van 250.000 mensen sprak tijdens The March on Washington. Ze deelde het podium met Martin Luther King toen hij daar zijn beroemdste ‘I have a dream’ – toespraak hield.

Nederland was voor Josephine Baker geen onbekend terrein. In 1928 gaf ze hier haar eerste optredens.

Met de Nederlandse schrijver en illustrator Piet Worm schreef ze in 1957 het kinderboek ‘De Regenboogkinderen’, geïnspireerd door haar geadopteerde kinderen. Ze overleed in 1975 en in 2021 werd ze bijgezet in het Pantheon in Parijs, de erebegraafplaats voor Franse grootheden.

Een bijzonder eerbetoon vanwege haar verzetswerk in de Tweede Wereldoorlog, inzet als activiste en haar maatschappelijk belang in brede zin.

Cast JOSEPHINE B

Channah Hewitt speelt hoofdrol in de musical over het leven van Josephine Baker. Daarnaast spelen;

  • Yoran de Bont
  • Yannick Plugers
  • Leo-Alexander Hewitt
  • Martijn Vogel
  • Victor Marinus
  • Youri Ouwerkerk
  • Ryk Helle
  • Matthew De Bruyne

in de musical.

Speeldata JOSEPHINE B – een leven revue

De musical gaat op zondag 22 september 2024 in Schouwburg Het Park in Hoorn in première en zal te zien zijn in vele theaters in Nederland.

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.