Kan ik een themafeest houden in het theater?

Kan ik een themafeest houden in het theater?

Veel mensen zijn gefascineerd door het theater. Het spannende moment voordat de spelers opkomen, het applaus en het samenzijn, maken het een unieke ervaring. In het theater word je op een unieke manier meegevoerd in een verhaal. Kun je er maar niet genoeg van krijgen dan kun je ook je eigen themafeest houden in het theater.

Verschillende themafeesten

Heb je iets te vieren, zoals een verjaardag, kinderfeestje of bruiloft, het is leuker in thema. Themafeesten zijn al jaren populair en dat is niet zomaar. Door een thema aan je feest te geven verhoog je de voorpret en het geef je het feest iets extra’s Alleen al het uitzoeken van de juiste kleding is een feestje op zich.

Je kunt kiezen uit een oneindige hoeveelheid thema’s, Houdt je van de kleur roze dan kun je een roze themafeest geven. Daarnaast kun je gaan voor het thema Hawaï, jaren 80, Holland, Halloween en circus. Maar denk ook eens aan een feest in casino thema. Wil je meer inspiratie opdoen voor dit thema, kijk dan eens op de website van Intikkertje.

Feest in het theater

In een groot aantal theaters is het mogelijk om ook feesten te organiseren. Meestal is dat in de vorm van een arrangement. Dit is een feest waarbij je de volledige organisatie uit handen geeft aan het theater. Dit is in de meeste theaters de enige mogelijkheid die je hebt.
Dankzij een arrangement hoef je niet meer na te denken over eten, drinken, muziek en aankleding. Welke arrangementen aangeboden worden is per theater verschillend. Elk theater heeft meerdere opties.

Waar je rekening mee moet houden

Wil je een themafeest geven in een theater dan is dat vast voor een speciale gelegenheid. Je wil dan ook dat je feest goed geregeld is. Kijk voor het boeken van het theater eerst eens rond en vergelijk offertes. Houd bij het organiseren van je themafeest rekening met het volgende:

Locatie

Allereerst wil je de juiste locatie vinden voor je feest. Theaters zijn er in heel Nederland, maar je kunt niet bij elk theater een feest organiseren. Daarnaast wil je niet helemaal naar Groningen rijden als je in Maastricht woont.

Regels en vergunningen

Controleer welke regels het theater hanteert. Soms zijn er beperkingen vanwege de vergunning die ze hebben. Niet elk theater mag tot in de late uurtjes doorgaan. Als je dat wel graag wil dan moet je dit vooraf bespreken. Vraag ook na hoeveel mensen binnen mogen en of er alcohol geschonken mag worden.

Eten en drinken

Op veel evenementenlocaties is het verplicht om de catering bij de locatie af te nemen. Waarschijnlijk bieden ze een aantal standaard opties aan. Heb je andere ideeën schroom dan niet om die te bespreken. Het is heel normaal om dingen aan te passen.
Het is vooral belangrijk om rekening te houden met het soort feest dat je geeft en je budget. Geef je een Hawaï feest dan mogen een paar kleurrijke cocktail eigenlijk niet ontbreken. En bij een Hollandse party horen kaasblokjes en bitterballen.

Entertainment

Het entertainment dat je kiest kan je thema naar een hoger niveau tillen. Nodig een smartlap artiest uit voor je Hollandse avond of een DJ die jaren 80 muziek draait. Overleg de mogelijkheden eerst met het theater voordat je iets vastlegt.

Kinderfeestje

Een feest in het theater is niet alleen voor volwassenen. Ook voor kinderen is het een hele leuke optie. Een kinderfeestje in het theater is meestal een combinatie van een voorstelling met eten.
Je kind kan samen met vriendjes en vriendinnetjes een kindervoorstelling bijwonen. Dit op zich is voor veel kinderen al een unieke ervaring. Daarna nemen jullie met zijn allen plaats aan tafel om te eten. Vervolgens is er ook nog tijd om je cadeautjes uit te pakken en voor de jarige te zingen.

Tijd voor feest

Met deze tips en ideeën staat niets een geweldig themafeest meer in de weg. Neem contact op met het theater en bespreek de mogelijkheden. Ze denken graag met je mee.

 

Leuk om te lezen

indrukwekkende musical Ganesha