Kiss of the Spider Woman naar België

Kiss of the Spider Woman naar België

Kiss of the Spider Woman naar België
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling

De musical Kiss of the Spider Woman die afgelopen zomer met Alex Klaasen, René van Kooten en Marjolein Teepen in de hoofdrollen voor uitverkochte zalen speelde in Het Zonnehuis in Amsterdam, gaat naar België.

Fakkeltheater Antwerpen

De musical is van 10 februari t/m 5 maart 2017 te zien in Het Fakkeltheater in Antwerpen. Dat maakten coproducenten Stichting Zonnehuis Muziektheater en Judas Theaterproducties vandaag bekend. Het creatieve team blijft grotendeels gelijk, voor de rollen worden Vlaamse acteurs gecast. Kiss of the Spider Woman beleeft op 12 februari zijn Vlaamse première.

Kiss of the Spider Woman naar België

Kiss of the Spider Woman vertelt het verhaal van twee gevangenen die samen in een kleine cel worden geplaatst. De één vanwege zijn politieke overtuiging, de ander vanwege zijn geaardheid. Ze zijn elkaars tegenpolen, maar ook – letterlijk – tot elkaar veroordeeld. Om de tijd te doden vertellen ze elkaar verhalen.

Het originele script is van Terrence McNally en gebaseerd op het gelijknamige boek van Manuel Puig. De songs zijn van John Kander en Fred Ebb, als duo ook verantwoordelijk voor Chicago en Cabaret. De regie en vertaling zijn in handen van Koen van Dijk. Chiara Re neemt ook in Antwerpen de choreografie voor haar rekening. Eric Goossens past zijn decor ontwerp aan op het Fakkeltheater en het lichtontwerp is opnieuw van Benno Barends.

Kiss of the Spider Woman was voor het eerst in Nederland te zien in juni/juli 2015 en staat wegens groot succes vanaf donderdag 27 oktober 2016 opnieuw geprogrammeerd in het Amsterdamse Zonnehuis. Daar gaat eerst nog aanstaande maandag, 23 mei, de Sondheim-musical Sweeney Todd in première met René van Kooten, Vera Mann en Henk Poort in de hoofdrollen.

Foto: Bob Bronshoff

Kiss of the Spider Woman

Kiss of the Spider Woman is een musical die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Manuel Puig en de Oscar-winnende film uit 1985 met William Hurt.

Lees meer over Kiss of the Spider Woman

Kiss of the Spider Woman naar België
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

 

 

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link

Pin It on Pinterest

Deel pagina