Het Zonnehuis Amsterdam

Zonneplein 30, 1033 EK Amsterdam | 020 520 0090 | Google maps

Het Zonnehuis Amsterdam

Het Zonnehuis is een prachtige monumentale locatie gebouwd naar Amsterdamse Schoolstijl en een ontwerp van ir. Jacoba Mulder. Het gebouw opende in 1932 zijn deuren en is onlosmakelijk verbonden aan de historie van Amsterdam Noord. In tijden van financiële crisis zorgde de bouw voor banen en inkomens voor de vele werkeloze arbeiders in die periode.

Verenigingsgebouw het Zonnehuis

Het Zonnehuis werd gebouwd voor het gemeenschapsleven van -met name- bewoners van het Tuindorp Oostzaan, vanuit de filosofie dat een bloeiend verenigingsleven van belang is voor de opvoeding van de arbeidersklasse. Oorspronkelijk als verenigingsgebouw voor de arbeiders van het NDSM terrein, wat nog geen twee kilometer van het Zonnehuis ligt.

In 1993 werd deze locatie nipt gered van de sloop. Later, in 2002, kwam het in bezit van Stadsherstel. De prachtige interieurs waren nog grotendeels authentiek, maar casco was het in vervallen staat. Inmiddels is het rijksmonument in zijn volle glorie en brengt het weer allerlei activiteiten bijeen.

Verhuur het Zonnehuis

Het Zonnehuis biedt ook de ruimte aan buurtactiviteiten. Verenigingen of particulieren worden van harte uitgenodigd activiteiten te organiseren in het Zonnehuis. Diverse theatervoorstellingen, try-outs, recepties, presentaties, diners, workshops en concerten is het Zonnehuis zeer geschikt. Heeft u interesse in de verhuurmogelijkheden? Bekijk dan de website voor de mogelijkheden.

Agenda het Zonnehuis

De diversiteit aan mogelijkheden in het theater biedt ook een zeer gevarieerde agenda.

Contactgegevens Het Zonnehuis Amsterdam

Zonneplein 30
1033 EK Amsterdam
Telefoon: 020 – 612 50 34

Website Zonnehuis Amsterdam

Leuk om te lezen

Op deze pagina van Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop. 

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.