Kort geding aangespannen door acteurs SKY de Musical

Kort geding aangespannen door acteurs SKY de Musical

Het zijn roerige tijden voor de makers van SKY de Musical. Eerder werd bekend dat de voorstelling eerder stopt, omdat de kaartverkoop tegenvalt en nu laat SKY Netherlands BV in een schriftelijke reactie aan RTL Boulevard weten dat het is gedagvaard door een aantal acteurs uit de cast van de musical.

De aanleiding van het kort geding is het stoppen van de musical per 30 juni. “De dagvaarding richt zich tegen een duidelijke bepaling in de arbeidsovereenkomst tussen de acteurs en SKY Netherlands BV, die de werkgever de bevoegdheid geeft om de arbeidsovereenkomst te beëindigen als SKY de Musical stopt. Ondanks de goedkeuring en ondertekening van de arbeidsovereenkomst zijn de acteurs achteraf van mening dat deze bepaling niet rechtsgeldig is en zij vorderen doorbetaling van het salaris na 30 juni”, luidt de verklaring van SKY.

Verbijsterd en teleurgesteld

“We zijn verbijsterd en teleurgesteld dat onze gewaardeerde acteurs is geadviseerd om in de huidige fase deze kraakheldere en zeer gangbare bepaling, die zich op pagina 1 van het getekende contract bevindt, via de rechtbank aan te vechten”, aldus Robin de Levita, producent van SKY de Musical.

Over SKY

De musical, die op 3 april in première ging, bevat liedjes van zanger Marco Borsato en John Ewbank. Producent Robin de Levita en Ewbank hebben er jaren aan gewerkt. Lisse Knaapen speelt de titelrol in het stuk, dat gaat over een tienermeisje dat wordt gepest en in een fantasiewereld vlucht. De cast bestaat verder uit onder anderen Lone van Roosendaal, Matteo van der Grijn, Joel de Tombe en Eva van der Gucht. In de voorstelling komen speciale 3D-effecten voorbij.

Bron: RTL Nieuws

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link