Kruistocht in Spijkerbroek

Kruistocht in Spijkerbroek

Het Nationaal Jeugd Musical Theater presenteert Kruistocht in Spijkerbroek, de familiemusical naar het beroemde boek van Thea Beckman.

Kruistocht in Spijkerbroek (7+)

De vijftienjarige Dolf stapt als proefpersoon in een tijdmachine en belandt in de Middeleeuwen. Daar komt hij middenin een kinderkruistocht: achtduizend kinderen te voet op weg naar Jeruzalem. De reis is lang, zwaar en gevaarlijk, maar Dolf gebruikt zijn moderne kennis om de kinderen te helpen over hoge bergen, bij ziektes en wanneer rovende ridders aanvallen. Dan ontdekt Dolf dat het echte gevaar niet wacht achter de volgende bergtop, maar zich in de kruistocht zelf bevindt…

Boek Kruistocht in Spijkerbroek

Het boek Kruistocht in Spijkerbroek, waarmee schrijfster Thea Beckman de Gouden Griffel won, staat al 45 jaar lang onafgebroken in de bestsellerlijsten voor Nederlandse kinderboeken.

NJMT

Het NJMT, richt zich vooral op het opleiden van jongeren tot 23 jaar in dans, drama en zang en het produceren van theatervoorstellingen voor en door kinderen. In 2008 bewerkte Nationaal Jeugd Musical Theater dit boek tot een avontuurlijke familiemusical die zo succesvol was, dat een nieuwe versie precies 10 jaar later niet uit kon blijven.

Lees meer informatie over het Nationaal Jeugd Musical Theater

Naar het boek van: Thea Beckman Script: Marc Veerkamp Liedteksten: Allard Blom Muziek: Jeroen Sleyfer Regie: Mark van Haasteren Oorspronkelijke regie: Rogier van de Weerd Producent: Michiel Morssinkhof.

Speellijst Kruistocht in Spijkerbroek

Beleef het tijdloze avontuur van Kruistocht in Spijkerbroek als familiemusical in het theater! Naar het beroemde boek van Thea Beckman, voor iedereen vanaf 7 jaar.

Helaas, er zijn (nog) geen video’s beschikbaar.

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link