Luxor theater Rotterdam

Posthumalaan 1, 3072 AG Rotterdam | 010 484 3333 | Google maps

Luxor theater Rotterdam

Zegt u theater in Rotterdam, dan zegt u Luxor Theater! Al in 1917 werd het Oude Luxor Theater gebouwd aan de Kruiskade in Rotterdam. In de Eerste Wereldoorlog werd dit theater geopend, op dat moment was het het zeventiende bioscooptheater in Rotterdam.

De Duitsers kregen het in handen tijdens de Tweede Wereldoorlog maar de filmvertoningen werden niet gestaakt. Het theater heeft de heftige bombardementen op Rotterdam overleefd. In de jaren zeventig van vorige eeuw werd het Oude Luxor Theater verbouwd en werd het zicht verbeterd.

Genres in het Luxor Theater

In 2001 werd het nieuwe Luxor Theater geopend aan de voet van de Erasmusbrug. Dit nieuwe theater biedt met de 1.500 stoelen mogelijkheden voor grootschalige producties in de genres musical, muziektheater, cabaret, opera, dans en meer.

Het Oude en Nieuwe Luxor Theater

Het was oorspronkelijk de bedoeling om na de opening van het Nieuwe Luxor het Oude Luxor te sluiten, maar bij gebrek aan een ‘middenzaal’ in het centrum is dit theater nog steeds geopend. In het jaar 2014 is het Oude Luxor verbouwd. Tijdens deze verbouwing is de garderobe naar beneden verplaatst en de ingang en foyer zijn geheel verbouwd.

De gevel is in de oude staat teruggebracht en net als vroeger is er weer een lichttoren geplaatst. Ook is er een prachtig nieuw theatercafé gebouwd waar u voor, tijdens en na de voorstelling terecht kunt voor een drankje en hapje. Speciaal bij kindervoorstellingen zijn er kindermenu’s samengesteld.

Zakelijke evenementen in het Nieuwe Luxor Theater

U kunt in het Nieuwe Luxor Theater niet alleen terecht voor mooie theatervoorstellingen, er is ook ruimte voor zakelijke evenementen. De mogelijkheden hiervoor zijn vrijwel onbegrensd.

Misschien lopen uw genodigden straks wel over de rode loper! Het prachtige en moderne gebouw is de ideale locatie voor bijvoorbeeld uw evenement of congres. Afhankelijk van uw evenement kunt u zowel de theaterzaal als de foyers afhuren.

De theaterzaal is groot maar toch intiem van opzet. Deze zaal is te boeken vanaf 240 personen en er kunnen maximaal 1535 personen in terecht. Het grote podium is ideaal voor presentaties, symposia en andere optredens. De foyers zijn het ideale decor voor bijvoorbeeld vergaderingen, recepties, lunches of diners. Het team van Luxor denkt graag met u mee over de mogelijkheden. Zij zijn getraind om uw evenement succesvol te laten verlopen. Zij denken met u mee over onder andere:

  • catering
  • audiovisuele middelen
  • groenvoorzieningen
  • decoratie
  • overnachtingen
  • vervoer

Uw gasten zullen genieten van de prachtige locatie aan de voet van de Erasmusbrug en het schitterende uitzicht over de Rotterdamse skyline.

Agenda Luxor

Het Oude Luxor biedt vandaag de dag een podium aan onder andere theaterconcerten, cabaret, kleinere musicalproducties en toneelvoorstellingen.

bekijk-de-programmering

 

 

Contactgegevens

Nieuwe Luxor Theater
Posthumalaan 1 3072 AG Rotterdam
Telefoon: 010 – 496 00 00
E-mail: [email protected]

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.