Theater Rotterdam

Theater Rotterdam, een uitstekend idee voor een gezellig en cultureel avondje uit! Rotterdam is een grote havenstad die gelegen is in Zuid-Holland. De stad ligt aan de Nieuwe Maas.

De haven van Rotterdam is een van de belangrijkste en grootste van Europa. Daarnaast is Rotterdam erg veelzijdig op cultureel gebied. U kunt er onder andere Museum Boijmans Van Beuningen en Museum Rotterdam een bezoekje brengen.

Ook op het gebied van theaters is er genoeg te doen in Rotterdam!

OT Rotterdam brengt naast toneelvoorstellingen ook workshops, muziektheater en instant activiteiten. Er worden zowel producties gemaakt die te

Page 1 of 2 12

Op zoek naar een theater in een specifieke plaats of stad?

Bekijk ook theaters in: Alblasserdam, Alphen a/d Rijn, Barendrecht, Brielle, Capelle aan den IJssel, Delft, Den Haag, Maassluis, Naaldwijk, Papendrecht, Rijswijk en Spijkenisse. Of bekijk alle theaters in Zuid-Holland.

Theaters in Rotterdam

Noem het Luxor in Rotterdam, en iedereen weet direct waar u het over heeft! Het gaat dan uiteraard over het bekende Luxor theater. Sinds 2001 zijn er twee Luxor theaters, het Oude Luxor en het Nieuwe Luxor.

Luxor Theater Rotterdam

Het Luxor Theater is een echt begrip in Rotterdam. In 1917 werd het eerste Luxor Theater gebouwd, aan de Kruiskade. Dit theater werd geopend in de Eerste Wereldoorlog. In de Tweede Wereldoorlog kregen de Duitsers het in handen, het gebouw overleefde de bombardementen van Rotterdam wel.

Later werd het theater compleet verbouwd. In 2001 werd het Nieuwe Luxor theater geopend aan de Erasmusbrug. Met een capaciteit van 1.500 stoelen heeft dit theater mogelijkheden voor grootschalige producties van onder meer musical, dans en opera.

Het was de bedoeling om toen het Oude Luxor te sluiten. Toch werd dit niet gedaan, omdat er anders een gebrek zou zijn aan een ‘middenzaal’ in het centrum van Rotterdam. Lees meer over het Luxor Theater Rotterdam.

Theater Rotterdam

Dé steekwoorden van Theater in Rotterdam zijn actueel, rauw, baanbrekend en geëngageerd. Hiermee kunt u al een beetje weten wat u in dit theater kunt verwachten. Theater Rotterdam is ontstaan uit de fusie van Ro Theater, Rotterdamse Schouwburg, Productiehuis Rotterdam..
BOEK EEN THEATER

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering. Boek een theater!

BEST BEOORDEELD IN Z-HOLLAND

THEATERNIEUWS

NIEUWS VOORSTELLINGEN

<script type="text/javascript" src="https://media.wiki-media.nl/show.php?id=999"></script>