Mary Poppins de musical

Mary Poppins de musical

Mary Poppins de musical
5 -------- (1 stem)
Beoordeling

Stage Entertainment (destijds nog Joop van den Ende Theaterproducties) presenteerde in april 2010 Mary Poppins de musical in Nederland. De magische Broadway hitmusical Mary Poppins. Mary Poppins kwam na de musical Tarzan en The Lion King exclusief naar het AFAS Circus Theater in Scheveningen.

Mary Poppins de musical

Mary Poppins is een musical welke is gebaseerd op de boekenreeks geschreven door Pamela Lyndon Travers. De musical hergebruikt ook muziek uit de Disney-film Mary Poppins uit 1964.

De familie Banks is een heel normaal gezin, leeft in een normale stad. Het leven van de familie is grauw en grijs. De familie kleurt door het gedrag van de van de kinderen. De ouders zijn wat saai en vooral streng, maar ze zijn niet streng genoeg om de kinderen in toom te houden. Helaas wordt elke oppas weggepest door de kinderen wat de ouders bijna tot wanhoop drijft. Dan ineens is er de dag dat vanuit het niets Mary Poppins (Noortje Herlaar) komt aanvliegen. Mary Poppins laat op een wonderlijke manier zien dat men met goede regelmaat iedereen een zeer kleurrijk leven kan leiden. Schoorsteenveger Bert (William Spaaij) leidt het publiek door het verhaal heen en is de vriend van zowel de kinderen als Mary Poppins.

Mary Poppins is de ontwapenende maar ook komische nanny van de familie Banks die beschikt over opmerkelijke talenten. Mary Poppins verschijnt en verdwijnt op onnavolgbare wijze met haar vliegende paraplu en een betoverde reistas vol spectaculaire verrassingen. In deze grootse Broadway hitmusical met een vleugje nostalgie, de nieuwste theatertechnieken en meer dan 150 medewerkers voor en achter de schermen schittert Mary Poppins als nooit tevoren, waarmee ze zorgt voor een hartverwarmende, magische en eigentijdse musical. In 2004 ging in Londen de musicalversie van Mary Poppins in première. In 2006 was de première in New York. In 2010 de premiere in Nederland en in 2016 in Stuttgart.

Mary Poppins feitjes

  • In 1934 werd het personage Mary Poppins bedacht door P.L. Travers, een Australische schrijfster
  • Er zijn wel acht boeken verschenen over Mary Poppins!
  • De Disneyfilm werd in 1964 uitgebracht, deze was gebaseerd op het boek
  • De musicalversie van Londen ging in 2004 in première, de première van New York vond plaats in 2006

Op dit moment speelt de voorstelling in het buitenland, lees meer over de voorstelling of koop hier uw kaartjes

Awards Mary Poppins de musical

De musicalproductie van Mary Poppins won in zowel New York City als in Londen vele prestigieuze awards. Ook de Nederlandse versie uit 2010 werd genomineerd voor maar liefst 15 Musicalawards! Uiteindelijk werd er 5 Musicalawards in ontvangst genomen voor ‘Aanstormend talent’, ‘Beste mannelijke hoofdrol in een grote productie’, ‘Beste decorontwerp’, ‘Beste vrouwelijk bijrol in een grote productie’ en ‘Beste kostuums/pruiken/make-up’.

Reacties Mary Poppins de musical

“Beter was het zelden te zien” (NRC Next), “..een voorstelling met internationale allure” (Trouw) en “Na The Lion King en Tarzan pakt Van den Ende weer groter uit!” (Metro) vertegenwoordigen slechts een greep uit de reeks lovende woorden van de Nederlandse pers. Daarnaast sleepte Mary Poppins maar liefst vijf Musical Awards in de wacht en was daarmee de grote winnaar van het Musical Awards Gala 2010! De Musical Awards, de zeer lovende recensies van de pers en de al meer dan 350.000 verkochte kaarten bewijzen het: Mary Poppins is een hit!

Cast Mary Poppins in Nederland

In de hitmusical Mary Poppins in Nederland speelde Noortje Herlaar de hoofdrol. William Spaaij speelde de rol van Bert.

Daarnaast speelden ook nog;

  • Hugo Haenen
  • Maike Boerdam
  • Marjolijn Touw
  • Yvonne Valkenburg
  • Steve Beirnaert
  • Penny Vos

in de Nederlandse versie van Mary Poppins

Bron – Foto: Stage Entertainment

Mary Poppins de musical
5 -------- (1 stem)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link