William Spaaij

William Spaaij is geboren in Zwolle in de provincie Overijssel in 1983. William is een Nederlands musicalacteur, zanger en danser.

Opleiding William Spaaij

William volgde een vooropleiding bij Song & Dance in Zwolle. Daarna voltooide hij de Fontys Dansacademie in Tilburg, afdeling musicaltheater. Daarnaast volgde hij vele workshops van onder andere Stanley Burleson, Karin Bloemen, Gerrie van der Klei. Ook volge William in onder meer New York bij het Broadway Dance Center workshops.

Theater

William zijn professionele debuut maakte hij in de musical Crazy for You. Daarna volgde onder andere;

Over de voorstelling De Tweeling

De Tweeling is een Nederlandse musical waarin het aangrijpende verhaal verteld wordt van de tweelingzusjes Lotte en Anna die op jonge leeftijd van elkaar gescheiden worden. De meiden groeien op in totaal verschillende werelden. In de Tweeling speelt William samen met onder andere Kees Boot, Hanna van Vliet, Doris Baaten en Rosa da Silva.

De TweelingDe Tweeling

Musical De Tweeling is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Tessa de Loo. Lees ook: Musical De Tweeling

Musical HairMusical Hair

Hair is het verhaal van de jonge George Berger, zijn activistische vriendin Sheila en hun onafscheidelijke vriendengroep. William speelt de rol van GEORGE. Lees ook: Musical Hair

William Spaaij regisseert

Na William zijn assistentie regie bij Dreamgirls is William zijn eigen musical gaan schrijven. Hashtag de Musical is een heuse musical komedie die geïnspireerd is op eigentijdse musicals zoals The Book of Mormon en Avenue Q. Hashtag de Musical wordt geproduceerd door de Song & Dance Academie en is mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met Landstede MBO en de Zwolse Theaters. Bekijk hier meer informatie over de musical Hastag William Spaaij regiseert voor STENT producties de productie ‘Voor alles een eerste keer’. Voor alles een eerste keer laat je kennis maken met vier jongvolwassenen die aan het begin van hun leven staan en te maken krijgen met allerlei eerste keren: liefde, alcohol, seks, werk, studie en nog veel meer zaken waar vrijwel ieder persoon tegenaan loopt op die leeftijd.

Prijzen

In 2009 won hij de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical voor zijn rol als Ren McCormack in Footloose. In 2010 won hij de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical voor zijn rol als Bert in Mary Poppins. In 2015 won hij de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Mannelijke Hoofdrol in een Kleine Musical voor zijn rol als Boudewijn in De Kleine Blonde Dood.

Leuk om te lezen
[et_pb_t