MOULIN ROUGE! De musical vanaf september 2024 te zien in Beatrix Theater Utrecht

MOULIN ROUGE! de musical vanaf september 2024 te zien in Beatrix Theater Utrecht

Stage Entertainment Nederland is verheugd aan te kondigen dat Moulin Rouge! De Musical vanaf 7 september te zien is in het Beatrix Theater Utrecht.

De musical brengt de revolutionaire film van Baz Luhrmann tot leven op het toneel, geremixt tot een grootse nieuwe mash-up extravaganza musical. Het Beatrix Theater wordt volledig omgetoverd in de sfeer van de wereldberoemde Franse nachtclub en neemt het publiek mee naar het 19e-eeuwse Parijs, compleet met de iconische rode windmolen en 5 meter hoge blauwe olifant.

De Nederlandse première vindt plaats op 19 september 2024. De kaartverkoop gaat 14 maart officieel van start.

“Moulin Rouge! De Musical is een belevenis die bijna niet valt uit te leggen, maar die je zelf moet ervaren!”, aldus Walter Drenth, Managing Director Stage Entertainment Nederland. “Het creatieve team heeft echt een unieke wereld gecreëerd – een totaalbeleving van theaterzaal tot wat er op het toneel te zien is. Het is geweldig om met het team van Stage Entertainment deze grootse productie met meer dan 70 hits vanaf september aan het Nederlandse publiek te mogen tonen”.

“We zijn enorm enthousiast over onze samenwerking met internationale musicalproducent Stage Entertainment en het Nederlandse team, die steeds weer topproducties weten neer te zetten voor hun publiek. We kunnen niet wachten om het Nederlandse publiek te laten kennismaken met de grandioze en extravagante wereld van Moulin Rouge! De Musical. Deze productie is al uitgegroeid tot een echte publieksfavoriet in New York, Londen, Keulen, Tokio, Seoul, Sydney, Melbourne en andere steden over de hele wereld”, zegt Carmen Pavlovic, producent van Moulin Rouge! The Musical. Eerder was Pavlovic International Executive Producer bij Stage Entertainment.

Over Moulin Rouge! De Musical

Moulin Rouge! De Musical vertelt het verhaal van een jonge dichter Christian die verliefd wordt op de mooie courtisane Satine in de legendarische Parijse nachtclub. Een nachtclub waar bohemiens en aristocraten elkaar treffen en waarin alles draait om betoverend vermaak. Maar de druk op Satine neemt toe als haar baas, Moulin Rouge-eigenaar Harold Zidler, op haar rekent om de Hertog van Monroth tevreden te stellen, wiens geld de nachtclub draaiende zal houden.

Wie de hoofdrollen spelen wordt op een later moment bekendgemaakt.

Baz Luhrmann’s iconische film komt tot leven op het toneel, alles is uit de kast gehaald voor deze extravagante musical. Moulin Rouge! De Musical is een eerbetoon aan de waarheid, schoonheid, vrijheid en – bovenal – liefde. Moulin Rouge! De Musical is meer dan een musical; je waant je echt in de beroemde nachtclub.

Net als de film brengt de musical een hommage aan 160 jaar muziek – van Offenbach tot Lady Gaga. Moulin Rouge! De Musical bevat veel van de iconische nummers uit de film uit 2001 en nieuwe toevoegingen van muzikaal supervisor, orchestrator en arrangeur Justin Levine. Hij combineert 75 nummers van onder andere Adele, Katy Perry, Sia, Rihanna, Beyoncé om een popscore te creëren die uniek is in muziektheater. Alle bekende hits worden in het Engels gezongen.

De musical ging in 2018 in première in Boston en was daarna te zien op Broadway, West End, en in theaters in Australië, Zuid-Korea, Duitsland en Japan. Moulin Rouge! De Musical ontving wereldwijd vele prijzen waaronder 10 Tony Awards®.

Credits
Moulin Rouge! De Musical is geregisseerd door Tony Award®-winnaar Alex Timbers, met het script van Tony Award®-winnaar John Logan, choreografie van Tony Award®-winnaar Sonya Tayeh en de muzikale supervisie door en orkestraties en arrangementen van Tony Award®-winnaar Justin Levine.

Het designteam voor Moulin Rouge! De Musical bestaat onder anderen uit Tony Award®-winnaar Derek McLane (decor), Tony Award®-winnaar Catherine Zuber (kostuums), Tony Award®-winnaar Justin Townsend (licht), Tony Award®-winnaar Peter Hylenski (geluid), Drama Desk Award-winnaar David Brian Brown (pruiken en haarontwerp), Sarah Cimino (make-up) en Tony Award®-winnaar Matt Stine (muziekproducer). De originele casting is gedaan door Jim Carnahan.
Moulin Rouge! De Musical is geproduceerd door Carmen Pavlovic en Gerry Ryan OAM voor Global Creatures en Bill Damaschke.

Meer informatie en kaartverkoop: www.stage-entertainment.nl
www.moulinrougedemusical.nl

 

Foto: Matthew Murphy

Leuk om te lezen